ایمپلنت و سیگار

ایمپلنت و سیگار

ایمپلنت های دندانی که برای ماندگاری طولانی مدت طراحی شده اند و دارای نرخ موفقیت بیش از 95 درصد هستند. اما بقای طولانی مدت آنها مستلزم یک محیط سالم مداوم برای بافت لثه و استخوان فک اطراف ایمپلنت است. اگرچه میزان شکست ایمپلنت دندان پایین است، اما بیش از نیمی از شکست ها در افراد سیگاری رخ می دهد. سیگار کشیدن منع مطلق قرار دادن ایمپلنت نیست اما می تواند بر نتایج کوتاه مدت و بلندمدت تأثیر منفی بگذارد و باعث لق شدن و از دست رفتن ایمپلنت شود در ادامه ۷ تاثیر منفی ایمپلنت و سیگار را توضیح خواهیم داد.

سیگار چگونه بر ایمپلنت تاثیر می گذارد؟

سیگار کشیدن روی ایمپلنت های دندانی تأثیر می گذارد زیرا نیکوتین و محصولات جانبی آن رگ های خونی دهان شما را منقبض می کند. رگ های خونی منقبض این اثرات را دارند:

۱- کاهش جریان خون به بافت دهان

۲- مانع رسیدن اکسیژن و مواد مغذی به سلول های بافتی می شود

۳- روند بهبودی را آهسته و مختل می کند

 

ایمپلنت و سیگار

 

استخوان فک پایه ای برای ایمپلنت های دندانی است. با این حال، سیگار کشیدن می تواند ترمیم استخوان را ضعیف کند و استخوان فک در فرآیند ترمیم طبیعی که به آن osseointegration می گوییم با ایمپلنت ها ترکیب نمی شود. عوارض ایمپلنت و سیگار ناشی از آن بر نتیجه نهایی تأثیر می گذارد.

دکتر حمید پاچناری متخصص ایمپلنت دندان و جراح فک و صورت می باشد از این رو برای انجام ایمپلنت تخصصی برای افرادی که دچار تحلیل لثه هستند خدماتی چون ایمپلنت دندان با پودر استخوان را بسیار تخصصی انجام می دهند. شما می توانید جهت انجام ایمپلنت از شرایط ویژه کلینیک ما، ایمپلنت اقساطی در بهترین مرکز ایمپلنت تهران بهره مند شوید برای اطلاعات بیشتر با تماس بگیرید ۰۲۱۲۶۲۰۵۶۱۰ – ۰۹۹۱۲۷۴۱۰۲۷

چنانچه شما ساختار فکی نامنظمی دارید که برای صحبت کردن و یا غذا خوردن و به طور کلی در جهت زیبایی برای شما اختلال ایجاد کرده می توانید برای درمان و جراحی ارتوگناتیک و یا عمل ساختار فک از دکتر پاچناری مشاوره و نوبت معاینه دریافت نمایید و نمونه کارهای جراحی فک را مشاهده نمایید.

تاثیرات منفی سیگار بر ایمپلنت دندانی

سیگار کشیدن با تضعیف سلامت لثه و استخوان روی ایمپلنت های دندانی تأثیر می گذارد. هفت مورد زیر علت اثر مخرب سیگار کشیدن بر سلامت دهان و ایمپلنت است :

1. سیگار عملکرد غدد بزاقی را مختل می کند

سیگار به غدد بزاقی شما آسیب می رساند و باعث کاهش ترشح بزاق و خشکی دهان می شود و این باعث می شود باکتری های عامل بیماری در دهان خشک رشد کنند.
خشکی دهان باعث التهاب لثه و در ادامه ایجاد عفونت در اطراف ایمپلنت خواهد شد که در طولانی مدت باعث تحلیل لثه و استخوان اطراف ایمپلنت و نهایتا لق شدن و از دست رفتن ایمپلنت می شود.

مطالعه بیشتر  هزینه ایمپلنت با بیمه سرمد

 

ایمپلنت و سیگار

2. سیگار عوارض بعد از عمل را افزایش می دهد

بعضی از علائم مثل تورم و درد بعد از جراحی ایمپلنت طبیعی است اما سیگار می تواند برخی از علائم پس از عمل را بدتر کند.
نتایج یک مطالعه در مورد اثرات سیگار بر عوارض بعد از عمل جراحی ایمپلنت نشان می‌دهد که در طول هفته اول پس از جراحی دهان، علائم و نشانه‌های خاص در بین افراد سیگاری بیشتر بود، از جمله:

– درد بعد از عمل
– خونریزی در اولین روز بعد از عمل
– تورم صورت
– عفونت

 

ایمپلنت و سیگار

3. افزایش احتمال عفونت بعد از عمل

سیگار کشیدن پس از جراحی ایمپلنت دندان می‌تواند باعث “به تاخیر انداختن ترمیم و افزایش احتمال عفونت و منجر به شکست زودهنگام ایمپلنت شود.”
سیگار خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد زیرا نیکوتین رگ های خونی دهان شما را منقبض می کند و جریان خون را کاهش می دهد. کمبود جریان خون بر سیستم ایمنی بدن شما تأثیر منفی می گذارد و مانع از مبارزه گلبول های سفید با باکتری ها و عفونت می شود.

 

ایمپلنت و سیگار

4. سیگار التهاب لثه را افزایش می دهد

از آنجایی که نیکوتین و محصولات جانبی آن عملکرد نرمال سلول‌های بافت لثه را مختل می‌کنند و باعث تحلیل لثه اطراف ایمپلنت و بیرون زدن پیچ ایمپلنت می شود . نتایج حاصل از بافت ناسالم لثه می تواند قرار دادن ایمپلنت های دندانی یا حفظ آن ها پس از جراحی ایمپلنت را دچار مشکل کند.

سیگار کشیدن قبل یا بعد از دریافت ایمپلنت دندان دارای اثرات زیر است:

– خطر ابتلا به بیماری های لثه افزایش می یابد
– میزان بهبودی کاهش می یابد
– بی ثباتی و لق شدن ایمپلنت بیشتر محتمل است

همچنین، یک مقاله مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری در مورد سیگار کشیدن و بیماری های لثه هشدار می دهد که هر چه سیگار بیشتری بکشید و مدت طولانی تری سیگار بکشید، خطر ابتلا به بیماری لثه را افزایش می دهد. همچنین، شدت بیماری لثه معمولاً در بین افراد سیگاری بیشتر از افراد غیرسیگاری است.

5. سیگار تحلیل استخوان را افزایش می دهد

ایمپلنت های دندانی زمانی از بین می روند که نتوانند با بافت استخوانی اطراف جوش بخورند و سیگار دقیقا باعث اختلال در ترمیم استخوان و جوش نخوردن ایمپلنت به آن می شود.
نتایج مطالعه ای در مورد از دست دادن استخوان در اطراف ایمپلنت های دندانی در بیماران مسن ، نشان می دهد تحلیل استخوان در بیماران سیگاری در مقایسه با افراد غیرسیگاری بیشتر است زیرا با افزایش سن، اکسیژن و خون رسانی به استخوان کاهش می‌یابد و مواد شیمیایی تنباکو این مشکل را تشدید می‌کند.

مطالعه بیشتر  مراقبت های قبل و بعد درمان سرطان دهان

همچنین، یک مطالعه اخیر نشان می دهد که سیگار میزان از دست دادن استخوان در اطراف ایمپلنت های دندانی را تا ۰.۱۶ میلی متر در سال افزایش می دهد.
اگرچه کاهش سالانه استخوان ممکن است کم به نظر برسد، اما به تدریج باعث شل شدن و از دست رفتن ایمپلنت می شود.

 

ایمپلنت و سیگار

6. سیگار خطر پری ایمپلنتیت را افزایش می دهد

پری ایمپلنتیت یک بیماری التهابی است که لثه و بافت استخوانی اطراف ایمپلنت های دندانی را از بین می برد. سیگار عامل اصلی ایجاد بیماری اطراف ایمپلنت است.

این شرایط در مراحل زیر رخ می دهد:

– تجمع باکتری در اطراف پایه ایمپلنت ایجاد می شود.
– باکتری ها بافت لثه را تحریک و ملتهب می کنند.
– بدون درمان، بافت لثه آسیب دیده تحلیل می رود و استخوان را از بین می برد و نهایتا پیچ ایمپلنت از فک بیرون می زند

 

ایمپلنت و سیگار

7. سیگار باعث افزایش شکست ایمپلنت می شود

شکست ایمپلنت دندانی می تواند در هر مرحله ای رخ دهد، از مراحل اولیه بهبودی بعد از جراحی گرفته تا ماه ها یا حتی سال ها پس از کاشت ایمپلنت.
اگر لثه و بافت استخوانی اطراف ایمپلنت سالم نباشد، ایمپلنت ممکن است از بین برود، شرایطی که در اثر سیگار کشیدن ایجاد می شود.
در افراد سیگاری ، تحلیل استخوان در اطراف ایمپلنت و در نتیجه میزان شکست ایمپلنت بالاتر است.

 

ایمپلنت و سیگار

علل شکست ایمپلنت دندان

شکست کوتاه مدت و طولانی مدت ایمپلنت دندان دلایل خاصی دارد:

شکست کوتاه مدت ایمپلنت

تراکم استخوان پایین، دیابت کنترل نشده و سیگار کشیدن می تواند از جوش خوردن ایمپلنت و ترمیم استخوان فک در اطراف ایمپلنت جلوگیری کند.

شکست طولانی‌مدت ایمپلنت

پس از کاشت دندان و جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک، تجمع باکتری در اطراف ایمپلنت می‌تواند باعث التهاب مزمن لثه یا پری ایمپلنتیت شود.
پری ایمپلنتیت درمان نشده بافت لثه را عفونی کرده و در نهایت لثه و استخوان اطراف ایمپلنت را از بین می برد و ایمپلنت را از بین می برد.

مطالعه بیشتر  ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد

 

ایمپلنت و سیگار

موفقیت ایمپلنت دندان را افزایش دهید

اگر سیگاری هستید، می توانید با این روش ها خطرات را کاهش داده و موفقیت جراحی ایمپلنت دندانی خود را افزایش دهید:

۱- حداقل ۲ هفته قبل از جراحی، سیگار را ترک کنید. جراح دهان شما ممکن است تاریخ زودتر را توصیه کند.

۲- حداقل تا ۲ ماه بعد از جراحی سیگار نکشید

۳- برای حمایت از طول عمر ایمپلنت های دندانی خود، سیگار را به طور کامل ترک کنید.

۴- بهداشت دهان و دندان دقیق و منظم داشته باشید از جمله مسواک زدن دو بار در روز و نخ دندان کشیدن در روز.

۵- معاینه توسط دندانپزشک و معاینه توسط جراح خود را حفظ کنید تا هر گونه مشکل در ایمپلنت سریعتر تشخیص داده شود.

 

ایمپلنت و سیگار

خلاصه

سیگار کشیدن روی ایمپلنت های دندانی تاثیر منفی می گذارد – در حین بهبودی و بعد از آن. مطالعات نشان می دهد که نیکوتین و سایر محصولات جانبی تنباکو بر سلامت لثه و استخوان تأثیر می گذارد و پایه ایمپلنت های دندانی را شل می کند. اگر چه سیگار کشیدن به این معنی نیست که نمی توانید ایمپلنت دندان انجام دهید، اما ترک این عادت از مشکلات جلوگیری می کند.

سوالات متداول

آیا شما سیگاری هستید و مایل به قرار دادن ایمپلنت هستید؟

می توانید هم اکنون از طریق لینک واتس اپ با مطب تخصصی جراحی فک و صورت دکتر پاچناری در ارتباط باشید ، سوالات مدنظرتان را بپرسید و مشورت بگیرید.

آیا استفاده از سیگارهای الکترونیکی یا ویپ بر ایمپلنت دندان تأثیر دارد؟

بله، اگرچه ممکن است کم‌خطرتر از سیگار معمولی به نظر برسد، اما نیکوتین و سایر مواد شیمیایی در سیگارهای الکترونیکی نیز می‌توانند بر فرایند بهبود و موفقیت ایمپلنت تأثیر منفی بگذارند.

چرا سیگار بر ایمپلنت دندان تأثیر می‌گذارد؟

سیگار کشیدن می‌تواند خون‌رسانی به بافت‌های لثه و فک را کاهش دهد و روند بهبود بعد از جراحی ایمپلنت را مختل کند.

آیا سیگار کشیدن می‌تواند باعث شکست ایمپلنت شود؟

بله، میزان موفقیت ایمپلنت در افرادی که سیگار می‌کشند به طور قابل توجهی پایین‌تر از افرادی است که سیگار نمی‌کشند. نیکوتین می‌تواند روند بهبودی را کند کرده و خطر عفونت را افزایش دهد.

چه مدت قبل و بعد از جراحی ایمپلنت باید از کشیدن سیگار خودداری کرد؟

بهتر است حداقل دو هفته قبل و بعد از جراحی ایمپلنت از سیگار کشیدن خودداری کنید، اما توصیه می‌شود که برای به حداکثر رساندن موفقیت ایمپلنت، از کشیدن سیگار طولانی‌مدت خودداری کنید.

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *