ایمپلنت-دندان

ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنتِ دندانی ، یک استوانه فلزی از جنس تیتانیوم هست که مانند یک پیچ در داخل استخوان فک و زیر لثه قرار می گیرد و دقیقا نقش ریشه دندان طبیعی را خواهد داشت.
بر روی این ریشه فلزی ، روکش پرسلنی (سرامیکی) همرنگ دندان چسبانده یا پیچ می شود و نهایتا این دو قطعه روی هم ، نقش یک دندان کامل را بازی خواهند کرد. ایمپلنت بهترین روش برای جایگزین کردن دندان از دست رفته هست.

چرا استخوان فک تحلیل می رود؟

تنها عامل طبیعی که استخوان فک را حفظ می کند و از تحلیل آن جلوگیری می کند، دندان طبیعی سالم است. بلافاصله بعد از کشیدن دندان تحلیل استخوان فک شروع می شود و این روند تا پایان عمر ادامه پیدا می کند. تنها عامل مصنوعی که می تواند این روند را متوقف کند و از تحلیل استخوان فک جلوگیری کند ، ایمپلنت است. پس کشیدن دندان و جایگزین نکردن آن با ایمپلنت ، علت اصلی تحلیل فک است.

 

برای انجام خدمات زیبایی از جمله جراحی ایمپلنت دندان و دریافت مشاوره از دکتر حمید پاچناری متخصص و جراح فک و صورت با سالها سابقه و فعالیت در زمینه زیبایی با مراکز و بیمارستانهای معتبر می توانید از طریق شماره های زیر اقدام به دریافت نوبت نمایید: ۰۲۱۲۶۲۰۵۶۱۰۰۹۹۱۲۷۴۱۰۲۷

 

ایمپلنت-دندان
ایمپلنت-دندان

بهترین زمان برای قرار دادن ایمپلنت چه موقعی است؟

در ۳ ماه اول بعد از کشدن دندان، چه بصورت فوری در همان روز کشیدن چه بصورت تاخیری بعد از ۳ماه هر دو حالت فوق مورد تایید است و جراح بسته به شرایط بیمار یکی از این دو روش را انتخاب می کند.

اگر ایمپلنت شما بصورت فوری قابل انجام نیست، توصیه می شود بلافاصله بعد از کشیدن دندان، حفره ایجاد شده در فک با پیوند استخوان پر شود، این کار باعث حفظ استخوان تا زمان قرار دادن ایمپلنت می شود.

آیا جراحی ایمپلنت دردناک است؟

تجربه ایمپلنت بسیار ساده تر از تصوریست که در ذهن دارید. اگر تاکنون تجربه کشیدن دندان را داشته اید ، سختی جراحی ایمپلنت را معادل کشیدن یک دندان بدانید!
این جراحی تحت بی حسی کامل انجام می شود بنابراین شما در حین جراحی ، کوچکترین دردی را احساس نخواهید کرد. پس نگران نباشید

آیا ایمپلنت مثل دندان دچار پوسیدگی می شود؟

جنس ایمپلنت و دندان طبیعی کاملا متفاوت هست . ایمپلنت از جنس آلیاژ فلزی هست و دچار پوسیدگی نمی شود ولی مانند دندان مستعد عفونت لثه و تحلیل لثه و استخوان هست. نکته کلیدی در نگهداری از ایمپلنت رعایت دقیق بهداشت دهان و پرهیز از دخانیات و کنترل قند خون است. اگر جرم و پلاک و تکه های غذا در اطراف ایمپلنت جمع شود یا از سیگار و قلیان استفاده کنید یا قند خون بالایی داشته باشید منجر به از بین رفتن لثه و استخوان پوشاننده ایمپلنت می شود.

 

ایمپلنت-دندان
ایمپلنت-دندان

آیا ایمپلنت ، یک درمان مادام‌العمر است؟ آیا گارانتی دائم ایمپلنت درست است؟

همیشه تلاش کنید از دندانهای طبیعی خود به بهترین نحو مراقبت و آنها را حفظ کنید چراکه هیچ درمانی نمی تواند دندان طبیعی را با همان کیفیت جایگزین کند . حتما دندان طبیعی از ایمپلنت بهتر هست و ایمپلنت بهترین روش موجود برای جایگزین کردن دندان از دست رفته.
در پاسخ به گارانتی ابدی ایمپلنت ، به این موضوع توجه کنید که حتی دندان طبیعی با همه ویژگی های فوق العاده ای که دارد در صورت عدم مراقب به راحتی از دست می رود. بصورت کلی موفقیت و طول عمر ایمپلنت به ۴ عامل کلی بستگی دارد:
۱- کیفیت برند ایمپلنت (در مجموعه ما از ایمپلنت بی کیفیت استفاده نمی شود)
۲- مهارت ، تجربه و دانش متخصص جراحی
۳- مهارت ، تجربه و دانش متخصص پروتز
۴- مراقبت بیمار ایمپلنت
اگر ایمپلنت بی کیفیت باشد یا جراحی بدرستی انجام نشود و یا روکش ایمپلنت بدرستی ساخته و نصب نشود حتما ایمپلنت دچار مشکل خواهد شد و دیر یا زود از دست خواهد رفت. اما اگر همه این موارد هم به بهترین شکل اجرا شود بازهم ضمانتی بر عمر طولانی ایمپلنت نخواهد بود چراکه اگر موارد زیر توسط بیمار جدی گرفته نشود، ایمپلنت خیلی سریع دچار مشکل شده و از دست می رود:
1- بهداشت ضعیف دهان (مسواک نزدن- نخ دندان نکشیدن -عدم استفاده از واترجت)
2- کشیدن سیگار یا قلیان و سایر دخانیات
3- قند خون بالا در افراد مبتلا به دیابت
اما در مقابل اگر کیفیت و جنس ایمپلنت خوب باشد و جراحی و ساخت روکش بدرستی انجام شود و بیمار هم بهداشت دهان دقیق داشته باشد و سیگار نکشد و قند خون نرمال داشته باشد میزان موفقیت طولانی مدت ایمپلنت بیشتر از ۹۷ درصد است.

ایمپلنت در چه افرادی ممنوع است؟

  •  مصرف قرص و آمپول بیس فسفونات  (مثل استئوفوس – زومتا – …)
  •  ۶ ماه اول بعد از اشعه درمانی
  •  پس از شیمی درمانی تا زمانی که مقادیر خونی به حالت طبیعی برگردد
  •  عفونت و آبسه فک و دندان (تا زمان برطرف شدن عفونت)
  • دیابت (قند خون) کنترل و درمان نشده (در حالت مطلوب میزان قند خون ناشتا زیر ۱۸۰ و میزان HbA1C زیر ۷.۵ باشد)
  •  تحلیل بسیار شدید فک (اول باید پیوند استخوان انجام شود)
  •  مصرف شدید سیگار و دخانیات (عمر ایمپلنت بسیار کوتاه می شود)

بهترین برند ایمپلنت دندان

۱- ایمپلنت اشترومن (Straumann)
ساخت سوئیس

۲- ایمپلنت زیمر (Zimmer)
ساخت آمریکا

۳- ایمپلنت بیوهوریزون (Biohorizons)
ساخت آمریکا

۴- ایمپلنت اوستم (Osstem)
ساخت کره جنوبی

۵- ایمپلنت مگاژن (MegaGen)
ساخت کره جنوبی

۶- ایمپلنت نئودنت (Neodent)
ساخت برزیل-سوئیس

۷- ایمپلنت دیو (DIO)
ساخت کره جنوبی

۸- ایمپلنت ایمپلنتیوم (Implantium-dentium)
ساخت کره جنوبی

در مرکز تخصصی دکتر پاچناری از ایمپلنتهای بی کیفیت و ناشناخته استفاده نمی شود.

مدارک مورد نیاز قبل از جراحی ایمپلنت

۱- رادیوگرافی پانورامیک
۲- رادیوگرافی CBCT
۳- اخذ مشاوره های مربوطه تخصصی در صورت ابتلا به بیماریهایی مانند پرکاری تیروئید ، دیابت کنترل نشده و …
۴- راهنمای جراحی و اسکن سه بعدی (در موارد روکش فوری ایمپلنت)

مطالعه بیشتر  تزریق ژل و چربی صورت

آیا تهیه CBCT برای انجام ایمپلنت ضروری است؟

انجام ایمپلنت بدون هیچ رادیوگرافی قابل انجام است! اما هر کار قابل انجامی ، درست نیست. جراحی ایمپلنت بدون رادیوگرافی تفاوتی با قرار دادن ایمپلنت با چشم بسته ندارد!
تصویر CBCT استخوان فک را بصورت سه بعدی نشان می دهد و جراح می تواند با کمک آن عرض و ارتفاع و شکل و جهت استخوان موجود را به دقت ارزیابی کند و بهترین اندازه ایمپلنت را در بهترین موقعیت به شما ارائه دهد. در غیر اینصورت ریسک بروز عوارض مثل آسیب به عصب و بیرون زدن ایمپلنت بسیار بالا می رود.
پس تهیه cbct کیفیت درمان را دوچندان کرده و به نفع شماست.

 

ایمپلنت-دندان
ایمپلنت-دندان

جراحی ایمپلنت چگونه انجام می شود؟

ابتدا با تزریق داروی بی حسی، محل بصورت کامل بی حس می شود. سپس لثه از روی استخوان کنار زده می شود. با دریل مخصوص یک حفره در استخوان تراشیده می شود و سپس ایمپلنت در وسط استخوان قرار داده می شود .سپس بر روی ایمپلنت پیچ زیر لثه ای یا پیچ بالای لثه ای بسته می شود و لثه بخیه می شود. عرض استخوان باید به اندازه ای باشد که حداقل ۱میلیمتر استخوان در اطراف ایمپلنت باقی بماند

روکش ایمپلنت

در روش معمول ، حدودا ۳ ماه پس از قرار دادن ایمپلنت ، قالبگیری انجام ، روکش ساخته و بر روی ایمپلنت قرار داده می شود. قالبگیری و طراحی روکش توسط متخصص پروتز یا دندانپزشک و ساخت آن توسط لابراتوار انجام می شود.

جنس روکش ایمپلنت به دو صورت کلی است:

روکش PFM

در این حالت یه پوسته سرامیکی روی یک قطعه فلزی قرار می گیرد و کل این ساختار بصورت روکش روی ایمپلنت قرار می گیرد این روکش معمولا در دندانهای خلفی استفاده می شود و هزینه کمتری دارد.

روکش تمام سرامیکی زیرکنیا

در این حالت روکش تماما از سرامیک بسیار سخت (شبیه به مینای دندان) ساخته می شود. این روکش زیباتر است و در دندانهای قدامی استفاده می شود و هزینه بیشتری دارد.
در برخی موارد خاص امکان قرار دادن روکش فوری نیز وجود دارد که در ادامه توضیح خواهم داد.

تعداد ایمپلنت مورد نیاز

ضرورتی به قرار دادن یک ایمپلنت به ازای هر دندان از دست رفته وجود ندارد. بلکه می توان ایمپلنتها را با یک پل به هم وصل کرد و این پل می تواند یک یا دو دندان را جایگزین کند

انتخابهای درمانی در بیماران با فکین کاملا بی دندان

بصورت کلی برای این بیماران دو انتخاب وجود دارد :

۱- پروتز (دندان مصنوعی) ثابت با تعداد ایمپلنت بیشتر

۲- پروتز متحرک (اوردنچر) با تعداد ایمپلنت کمتر

پروتز ثابت، شبیه ترین حالت به دندان طبیعی است ( از نظر زیبایی و قدرت جویدن) . پروتز ثابت کاملا روی ایمپلنتها فیکس می شود و امکان برداشته شدن توسط بیمار وجود ندارد. برای قرار دادن پروتز ثابت در فک کاملا بی دندان بسته به شرایط بیمار ،حداقل ۶ الی ۸ ایمپلنت نیاز است. تمیز نگه داشتن پروتز ثابت سخت تر است و بیمار باید روزانه از مسواک ، نخ و واترجت استفاده کند.

اوردنچر (پروتز متحرک) ، در یک تشبیه ساده مثل یک آهنربا به ایمپلنتها می چسبد و بیمار می تواند هر وقت که خواست آنرا از روی ایمپلنتها بلند کند و بردارد ، بنابراین بهتر است آن را پروتز نیمه متحرک نیمه ثابت نامید.

برای قرار دادن اوردنچر در فک کاملا بی دندان حداقل ۴ ایمپلنت نیاز است. البته در افراد سالخورده که توان تحمل جراحی ندارند و استخوان فک بسیار ضعیفی دارند استثناً در فک پایین با ۲ عدد ایمپلنت هم قابل انجام است.
اوردنچر هزینه کمتری دارد ، رعایت بهداشت آن بدلیل متحرک بودن ساده تر است، اما قدرت جویدن کمتری دارد ، بهتر است شبها از دهان خارج شود و در مجموع ثبات کمتری دارد.

 

ایمپلنت-دندان

پیوند استخوان اطراف ایمپلنت (GBR)

در دو حالت هنگام قرار دادن ایمپلنت نیاز به پیوند استخوان (با پودر استخوان مصنوعی) وجود دارد:

۱- ایمپلنت فوری

یعنی وقتی همزمان با کشیدن دندان، ایمپلنت قرار داده می شود. در این حالت در بخشی از حفره کشیدن دندان، ایمپلنت قرار می گیرد و بخشی که خالی مانده است توسط پیوند استخوان و غشای محافظ (ممبرین) پوشانده می شود.

۲- کمبود عرض و ارتفاع استخوان

در مواردی که استخوان فک نازک و تحلیل رفته باشد جهت جلوگیری از بیرون زدن ایمپلنت از استخوان و لثه ، با پیوند استخوان، ناحیه تقویت می شود

پیوند بلوک استخوان و پیوند ریج اسپلیت و …

در مواردی که استخوان فک بشدت تحلیل رفته و کوتاه و نازک شده باشد چند راه برای بازسازی آن وجود دارد:

 پیوند بلوک استخوان

در این حالت یک قطعه استخوان از زاویه فک بیمار برداشته می شود و در محل مورد نظر با پیچ فیکس و پیوند می شود. نیاز به ترمیم ۴تا۶ ماهه دارد

پیوند ریج اسپلیت

در این حالت استخوان نازک فک توسط ابزار مخصوص از وسط شکافته و مثل یک کتاب باز می شود و سپس ناحیه پیوند می شود. با این روش عرض استخوان افزایش می یابد

پیوند با کمک پیچ تنت و مش تیتانیومی

با کمک این دو ابزار می توان عرض و ارتفاع فک را بازسازی کرد و این ابزارها پس از ترمیم باید خارج شوند

 پیوند از استخوان لگن

جهت کسب اطلاعات بیشتر به پمفلت مرتبط یا به سایت WWW.DRHAMIDPACHENARI.COM مراجعه نمایید

جابجا کردن عصب فک تحتانی

در مواردی که در ناحیه خلفی فک پایین ، تحلیل رخ داده و استخوان موجود بسیار کوتاه است ، می توان با جابجا کردن عصب ، ایمپلنت قرار داد . عارضه معمول این جراحی بی حسی موقتی لب است.

ایمپلنت-دندان
ایمپلنت-دندان

 

پیوند سینوس لیفت

در نواحی خلفی فک بالا ، وقتی تحلیل استخوان رخ دهد ، ارتفاع استخوان کاهش یافته و استخوان فک به کف سینوس نزدیک می شود.
سینوس مگزیلا ، یک حفره هوایی بزرگ در گونه و فک بالاست . در مواردی که استخوان موجود برای قرار دادن ایمپلنت کافی نباشد، جراح با ابزار مخصوص تحت بی حسی ، سینوس را باز می کند و کف سینوس را به سمت بالا جابجا و ناحیه را پیوند می کند ، به این جراحی سینوس لیفت می گوییم.
اگر ضخامت استخوان موجود در حد ۴ میلیمتر باشد امکان قرار دادن همزمان ایمپلنت با این پیوند نیز وجود دارد.
مدت زمان ترمیم در این پیوند ۵ الی ۶ ماه است.
این پیوند در افراد مبتلا به سینوزیت قابل انجام نیست و ابتدا باید عفونت سینوس درمان شود

مطالعه بیشتر  جراحی چال گونه

ایمپلنت فوری

اگر همزمان با کشیدن دندان ، ایمپلنت در محل کشیدن قرار داده شود به این درمان ، ایمپلنت فوری یا یک مرحله ای می گویند.
مزیت اصلی این درمان مدت زمان کوتاهتر درمان است . عیب این درمان ،ریسک بیشتر مشکلات حین و پس از جراحی هست . بنابراین این روش درمان در همه افراد قابل اجرا نیست مثل:
۱- مصرف سیگار و دخانیات
۲- قند خون بالا و کنترل نشده در مبتلایان به دیابت
۳- بهداشت ضعیف دهان
۴- عفونت یا ترشح چرک و یا کیست بزرگ اطراف ریشه دندان
۵- استخوان تخریب شده و تحليل رفته در اطراف ریشه دندان

روکش فوری

اگر در طی ۱ الی ۲ روز اول روکش بر روی ایمپلنت قرار گیرد به آن روکش فوری می گویند. روکش فوری ، یک روکش موقتی است و معمولا بعد از ۳ الی ۶ ماه با روکش دائمی جایگزین می شود. بنابراین به هزینه درمان اضافه می کند.

هدف از قرار دادن روکش فوری ، حفظ ظاهر لبخند بیمار و کمک به ترمیم زیباتر لثه است و نباید از آن برای جویدن و بریدن مواد غذایی سفت استفاده کرد، به همین دلیل معمولا متخصص پروتز عامدانه تماس آن را با دندانهای مجاور حذف یا بشدت کم می کند تا فشاری بر روی آن اعمال نشود.

بعد از یک دوره ۳ الی ۶ ماهه، این روکش فوری برداشته می شود و مجددا قالبگیری انجام شده و سپس روکش نهایی ساخته و بر روی ایمپلنت قرار داده می شود.
اما قرار دادن روکش فوری علاوه بر مزایای ذکر شده ، معایبی نیز دارد مانند هزینه بیشتر درمان، افزایش ریسک عوارضی مانند تحلیل استخوان و لق شدن ایمپلنت خصوصا وقتی اینکار در فرد نامناسب انجام شود.

بنابراین روکش فوری فقط در مواردی انجام می شود که کیفیت استخوان ایده آل باشد و گیر ایمپلنت بالا باشد و طول ایمپلنت مطلوب باشد. جهت ساختن روکش فوری ، قبل از جراحی علاوه بر cbct ، اسکن داخل دهانی انجام می شود ،سپس راهنمای جراحی ساخته(جهت قرار دادن دقیق ایمپلنت) می شود و همزمان توسط لابراتوآر روکش موقت با پرینتر سه بعدی یا دستگاه تراش ساخته و آماده تحویل می شود.

نکات قبل از جراحی ایمپلنت

۱-سیگار و قلیان نکشید حداقل از ۲ الی ۴ هفته قبل از عمل ترک شود.
۲-الکل مصرف نکنید.
۳-داروهای ضد انعقاد و مکمل ها را با مشورت پزشک قطع کنید؛ داروهای آسپیرین (۵روز) ،پلاویکس (۵روز) ، وارفارین (۳روز) ،آکسابین (۲۴الی ۴۸ ساعت) و ویتامین E و روغن ماهی و داروهای گیاهی (۲هفته) مثل جنسینگ ، جینکو ، سیر و … منجر به خونریزی می شوند و باید قبل از جراحی صرفا با تایید پزشک مربوطه قطع گردند.
۴-از سرماخوردگی و سینوزیت دوری کنید خصوصا در افرادی که نیاز به سینوس لیفت دارند.
۵- از بروز تبخال پیشگیری کنید تبخال باعث کنسل شدن عمل شما تا برطرف شدن زخم آن می شود.
۶- قبل از جراحی مسواک بزنید.
۷- مصرف قرص استامینوفن ۵۰۰ میلی گرم و تزریق عضلانی آمپول دگزامتازون ۴ میلی گرم ، یک ساعت قبل از جراحی درد و ورم پس از جراحی را کاهش می دهد.
۸- در صورت ابتلا به دیابت(قند خون) ، یک ساعت قبل از عمل ، ۲ عدد کپسول ۵۰۰ میلی گرم آموکسی سیلین مصرف کنید( البته اگر به آن آلرژی ندارید وگرنه از جراح مشورت بگیرید)

 

ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان

مراقبت های پس از جراحی ایمپلنت

۱- سیگار قلیان نکشید حداقل تا ۲ ماه پس از جراحی مصرف دخانیات ممنوع است (البته ترک دخانیات عمر ایمپلنت شما را دو برابر خواهد کرد)

۲- الکل مصرف نکنید.

۳- کمپرس یخ استفاده کنید در طی ۳ روز اول پس از جراحی از کمپرس یخ استفاده کنید و هر ۱۰ دقیقه آنرا جابجا کنید

۴- از روز چهارم کمپرس گرم استفاده کنید مانند حوله گرم.بیش از حد داغ نباشد.در صورت وجود خونریزی کمپرس گرم ممنوع است

۵- در طی ۳ روز اول رژیم غذایی آبکی و سرد داشته باشید (مثل سوپ و آبمیوه و سرلاک و فرنی و بستنی و …) و بعد از آن به رژیم معمول برگردید اما به مدت حداقل ۱ ماه بر روی ناحیه ایمپلنت مطلقاً هیچ غذایی نجوید

۶- در صورت انجام سینوس لیفت موارد زیر را رعایت کنید:
– بمدت ۱ ماه ، با نی ، آشامیدنی ها را ننوشید
– بمدت ۱ ماه ، عطسه با دهان باز انجام شود
– بمدت ۱ ماه ، فین نکنید

۷- کشیدن بخیه ها
معمولا پس از ۲ الی ۳ هفته طبق نظر جراح و نوع بخیه برداشته می شوند

۸- تورم و کبودی
تورم در روز سوم به حداکثر می رسد و پس از آن رو به کاهش می گذارد و بعد از ۱ الی ۲ هفته برطرف می شود. کبودی در محل جراحی خصوصا در افراد با سن بالاتر غیر طبیعی نیست و معمولا پس از ۱۰ روز از بین می رود.

۹- بهداشت دهان را رعایت کنید
مسواک زدن از روز بعد از جراحی با احتیاط و بدون کشیدن لب و بدون برخورد با بخیه ها انجام شود.
شستشوی دهان با دهانشویه کلرهگزیدین را از روز اول پس از جراحی شروع کنید.
شستشوی دهان با سرم نمکی رقیق بعد از هر وعده غذایی انجام شود.
غرغره شدید یا تف کردن ممنوع است.
دهانشویه تا روز کشیدن بخبه ها ادامه پیدا کند.

مطالعه بیشتر  اتوپلاستی جراحی زیبایی گوش

۱۱- داروها را طبق نسخه مصرف کنید.
معمولا پس از جراحی ایمپلنت داروهای زیر تجویز می شود:
آنتی بیوتیک(مصرف سر ساعت تا آخرین عدد) – مسکن – آمپول دگزامتازون(تزریق عضلانی) -آنتی هیستامین(هر ۸ ساعت)- قطره بینی نرمال سالین(هر ۸ ساعت دو قطره در سوراخ بینی سمتی که سینوس لیفت انجام شده) – قطره بینی فنیل افرین(هر ۸ ساعت دو قطره در سوراخ بینی سمتی که سینوس لیفت انجام شده اما فقط بمدت ۴ روز) – دهانشویه کلرهگزیدین- دهانشویه نرمال سالین

۱۲- استفاده از هر گونه دندان مصنوعی قبلی مطلقا ممنوع است.

۱۳- مایعات فراوان استفاده کنید.

۱۴- از روز پس از جراحی شربت مولتی ویتامین را آغاز کنید یک قاشق غذاخوری بصورت روزانه

 

ایمپلنت-دندان

مدت استراحت و مرخصی مورد نیاز پس از جراحی ایمپلنت

مدت مرخصی در موارد تک دندانی و بدون پیوند ، نیازی به مرخصی نیست . اما در جراحی های وسیعتر همراه با پیوند ، مرخصی بمدت ۱ الی ۲ روز توصیه می شود

ممنوعیت ورزشی ورزش های سبک مثل پیاده روی ، ۱ هفته بعد از جراحی بلامانع است. ورزش های سنگین مثل لیفت و بدنسازی و ورزش های رزمی و شنا حداقل بمدت ۱ ماه ممنوع است.

عوارض و مشکلات احتمالی پس از جراحی ایمپلنت

  • خونریزی شدید: خونریزی شدید نادر است و بیشتر در افراد با فشار خون بالا یا مبتلا به بیماریهای انعقادی یا مصرف داروهای ضد انقاد رخ می دهد. این حالت نیاز به بخیه مجدد و پانسمان دارد
  • عفونت و لق شدن ایمپلنت : بسیار نادر هست و معمولا در افراد با نقص سیستم ایمنی مثل افراد تحت اشعه درمانی و شیمی درمانی و مبتلایان به دیابت و… و مصرف دخانیات و الکل و … و بهداشت ضعیف دهان و یا قطع خودسرانه آنتی بیوتیک رخ می دهد.علائم آن ترشح چرک ، تورم دردناک طولانی است.
    ایمپلنت دچار عفونت باید خارج شود.
  • بی حسی لب و چانه: کم حسی موقتی پس از جراحی بسرعت برطرف می شود و نباید با این عارضه اشتباه گرفته شود. بی حسی کامل زمانی رخ می دهد که عصب قطع شود. در غیر اینصورت کم حسی و گزگز لب بعد از ۳ الی ۶ ماه برطرف خواهد شد
  • آلرژی به ایمپلنت: در موارد نادر بیمار به پیچ و ایمپلنت تیتانیومی آلرژی نشان می دهد که در اسرع وقت باید خارج شوند
  • بیرون زدن ایمپلنت و تحلیل لثه : این حالت معمولا بدنبال بهداشت ضعیف دهان یا سیگار کشیدن یا قند خون بالا رخ می دهد

 

ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان

درمان های جایگزین ایمپلنت

جایگزین نکردن دندان!

در این حالت چند اتفاق ناخوشایند در لحظه و در طولانی مدت رخ خواهد داد. در لحظه اگر دندان جلویی را از دست داده باشید لبخند و ظاهر صورت شما در حین مکالمه نازیبا خواهد بود و تکلم شما هم از حالت عادی خارج می شود.

اگر دندان عقبی را از دست داده باشید قدرت جویدن غذا را مثل قبل نخواهید داشت . در طولانی مدت استخوان فک شما در محل بی دندان ،تحلیل خواهد رفت و دندانهای مجاور و روبروی فضای بی دندانی به سمت فضای خالی کج شده و رشد اضافی خواهند کرد و این نهایتا منجر به بهم ریختگی دندانها و از بین رفتن فرصت قرار دادن ایمپلنت می شود.

دندان مصنوعی متحرک

به این قطعات پلاستیکی یا فلزی متحرک، اصطلاحا پلاک دندانی هم می گویند. این نوع دندان مصنوعی با قلابهای فلزی یا گیر کردن در لابلای فضاهای خالی و لابلای دندانها در محل خود قرار می گیرد و در صورت نیاز بلند می شود. هر بار که این کار انجام می شود به دندانها و لثه و استخوان ضربه وارد می شود و این موضوع منجر به تحلیل استخوان فک ، از بین رفتن لثه و لق شدن دندانها خواهد شد.

این نوع دندان مصنوعی، دائما لق می شود و منجر به زخم لثه و درد و پوسیدگی دندانی خواهد شد و کمترین قدرت جویدن را دارد بنابراین بدترین انتخاب برای پر کردن فضاهای خالی دندانی هست و البته به نسبت هزینه کمتری دارد . از این ابزار بیشتر برای پر کردن موقت فضاهای خالی استفاده می شود.

دندان مصنوعی ثابت یا پل دندانی یا بریج

در این حالت حتما باید دندان جلو و عقب فضای خالی کاملا تراش خورده و گاهی همزمان عصب کشی شوند و پل دندانی روی این دندانهای تراش خورده چسبانده می شود. مزیت این درمان نسبت به ایمپلنت هزینه کمتر آن هست ولی معایب زیادی دارد. ۲ دندان باید تراشیده شوند که همین تراش و روکش شدن زمینه ساز پوسیدگی و از بین رفتن آنهاست . قدرت جویدن آن از ایمپلنت کمتر است. در نواحی جلویی دهان ،زیبایی کمتری نسبت به ایمپلنت دارد.

عملا استخوان محل دندان کشیده شده همچنان خالی از ریشه می ماند و در زیر پل دندانی تحلیل خواهد رفت و انجام ایمپلنت را در آینده دشوار می کند.در ضمن در نواحی عقبی فک که فقط در سمت جلوی ناحیه بی دندانی ، دندان وجود دارد ولی در سمت عقب آن دندان وجود ندارد عملا امکان پل زدن وجود نخواهد داشت چراکه پایه دندانی عقبی را نداریم پس در این موارد یا باید پلاک متحرک قرار داد یا بصورت ایده آل، به سراغ ایمپلنت رفت.

کلام آخر

در صورت نیاز به اخذ مشاوره یا بروز هر مشکلی پس از جراحی ، با ما در تماس باشید ؛ تا پایان دوره درمان در کنار شما خواهیم بود. شماره تماس مطب دکتر پاچناری (اخذ نوبت) ۰۲۱۲۶۲۰۵۶۱۰۰۹۹۱۲۷۴۱۰۲۷
مشاوره در واتس اپ یا تلگرام
۰۹۱۸۸۸۱۷۹۱۸
پیج اینستاگرام
@dr.hamid.pachenari

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *