عوارض ویپ و سرطان دهان

عوارض ویپ و سرطان دهان

۴ چیز در مورد ویپ (vape) که نمی دانید!

وقتی برای ترک سیگار از ویپ استفاده می کنید یا تصور می کنید که ویپ یک تفریح سالم و بی ضرر برای شماست، بهتر است بدانید که بین بد و بدتر ، صرفا مورد بد را انتخاب کرده اید. بصورت کلی ضرر ویپ از سیگار کمتر است ولی هر دو مضر و سرطان زا هستند. بر خلاف انتظارتان اگر برای سیگار نکشیدن ، با ویپ شروع کنید، در نهایت تمایلتان به کشیدن سیگار چند برابر خواهد شد. عوارض ویپ و سرطان دهان بیماری های لثه و سرطان فک را به همراه دارد. سیگارهای الکترونیکی حاوی نیکوتین هستند که بسیار اعتیادآور است. آنها همچنین دارای مواد شیمیایی دیگری با اثرات ناشناخته طولانی مدت سلامتی هستند.ویپ نیز می تواند منجر به سرطان دهان شود.

بخار ویپ علاوه بر نیکوتین حاوی مواد شیمیایی متعددی از جمله دی اتیلن گلیکول، اتیلن گلیکول، فرمالدئید، آکرولئین و فلزات سنگین مختلف (نیکل، قلع، نقره و آلومینیوم) هست که همگی به شدت سرطانزا هستند.
طبیعی هست که مطالب بسیاری در مورد بی ضرر بودن ویپ در سرچ گوگل پیدا کنید یا تاکنون مطالعه کرده باشید، فراموش نکنید این یک تجارت جهانی است که برای فروش بیشتر ، دست به تبلیغات گسترده زده و حقایق را مخدوش می کند. با توجه به اینکه این دستگاه مدت کوتاهی است که توسط جوانان استفاده می شود می توان انتظار داشت که حجم زیادی از مقالات علمی درباره مضرات آن در طی دهه های اینده منتشر شود.
پس توصیه میکنیم با سلامتی خود بازی نکنید

برای مراجعه به بهترین جراح فک و صورت در شمال تهران دکتر حمید پاچناری می توانید با این شماره ها تماس بگیرید: ۰۲۱۲۶۲۰۵۶۱۰ – ۰۹۹۱۲۷۴۱۰۲۷ و یا برای مشاوره مستقیم جهت جراحی کیست و تومور سرطانی دهان   به این شماره در واتس آپ پیام بگذارید: ۰۹۱۸۸۸۱۷۹۱۸ 

مطالعه بیشتر  درمان چین و چروک و جوانسازی صورت

 

عوارض ویپ و سرطان دهان

1. ویپ نسبت به کشیدن سیگار سنتی ایمن تر در نظر گرفته می شود، اما بی خطر تلقی نمی شود

محصولات تنباکوی سنتی مانند سیگار و سیگار برگ حاوی هزاران ماده شیمیایی هستند که حدود 70 مورد از آنها عامل سرطان هستند. سیگارهای الکترونیکی با باتری کار می کنند و نمی سوزند، بنابراین تمام ترکیبات سرطان زا را که هنگام دود کردن تنباکو آزاد می شوند، منتشر نمی کنند. به همین دلیل، اکثر کارشناسان بهداشت عمومی آنها را ایمن تر از سیگار و سایر تنباکوهای دودی می دانند. اما سیگارهای الکترونیکی حاوی نیکوتین هستند که بسیار اعتیاد آور است و همچنین سایر مواد شیمیایی با اثرات ناشناخته درازمدت سلامتی.

سیگارهای الکترونیکی در حال حاضر بدون بررسی و بدون نظارت دقیق تولید می شوند و ممکن است حاوی مواد خطرناک دیگری مانند فلزات سنگین مانند نیکل، قلع و سرب باشند. ذرات بسیار ریز موجود در بخار حاصل از تبخیر کردن می توانند باعث تحریک و التهاب در ریه ها شوند. برخی از مضرترین مواد موجود در سیگارهای الکترونیکی از مواد شیمیایی حاصل می شود که به این محصولات طعم آنها را می دهد.

نیکوتین خود می تواند ناامن باشد، به خصوص در دوزهای بالا. علاوه بر ایجاد اعتیاد می تواند اثرات منفی بر سیستم قلبی عروقی داشته باشد.

 

عوارض ویپ و سرطان دهان

2. ویپ مخصوصاً برای نوجوانان و جوانان خطرناک است

مطالعه ای که در سال 2016 انجام شد، افزایش 900 درصدی استفاده دانش آموزان دبیرستانی از سیگارهای الکترونیکی را از سال 2011 تا 2015 گزارش کرد.

مصرف سیگار مخصوصاً برای کودکان، نوجوانان و بزرگسالان جوان ناامن است. نیکوتین می تواند به بخش هایی از مغز در حال رشد که کنترل توجه، یادگیری، خلق و خو و کنترل تکانه را کنترل می کنند، آسیب برساند. رشد مغز تا زمانی که فردی به سن 20 سالگی برسد ادامه می یابد.

مطالعه بیشتر  عمل جراحی سارپه

جوانانی هستند که هرگز به سیگار کشیدن فکر نمی کنند، اما ممکن است به استفاده از سیگار الکترونیکی فکر کنند. چون بخار کردن بو یا دود تولید نمی‌کند، می‌توان آن را بسیار مخفیانه‌تر توسط جوانانی که می‌خواهند آن را از والدین و معلمان پنهان کنند، انجام داد.
همچنین نگرانی‌هایی وجود دارد که استفاده از سیگارهای الکترونیکی در میان جوانانی که قبلاً هرگز سیگار نکشیده‌اند، ممکن است بعداً منجر به استفاده از محصولات سنتی تنباکو شود.

 

عوارض ویپ و سرطان دهان

3. شواهد کافی برای توصیه به ویپ کشیدن برای ترک سیگار وجود ندارد

بسیاری از بزرگسالان مصرف‌کننده سیگار الکترونیکی افرادی هستند که تلاش می‌کنند تا سیگار را ترک کنند، که این سوال را در مورد اینکه آیا آنها به تلاش‌های ترک کمک می‌کنند یا مانع می‌شوند، ایجاد می‌کند.

کسی که می‌خواهد سیگار خود را ترک یا کاهش دهد به دنبال مشاوره رفتاری همراه با داروهایی باشد که در آزمایش‌های بالینی برای کمک به ترک سیگار بی‌خطر و مؤثر هستند.
در حال حاضر پنج جایگزین نیکوتین مورد تایید FDA شامل چسب ها، آدامس ها و استنشاق ها و دو داروی غیر نیکوتینی (بوپروپیون و وارنیکلین) وجود دارد که به افراد کمک می کند علائم ترک نیکوتین را کاهش دهند و سیگار را با موفقیت ترک کنند.
با این حال، ما می‌دانیم که بسیاری از بزرگسالان از ویپ به‌عنوان دستگاه‌های جایگزین نیکوتین برای ترک سیگار استفاده می‌کنند، بنابراین ما موظف هستیم در مورد خطرات و مزایای شناخته شده و ناشناخته صحبت کنیم.

یکی از مزیت‌های استفاده از جایگزین‌های نیکوتین مورد تایید FDA نسبت به ویپ، در تعیین میزان مصرف و تعداد دفعات استفاده از آن است.
ابهام و تنوع زیادی در محتوای نیکوتین در سیگارهای الکترونیکی وجود دارد، بنابراین افرادی که از آن‌ها استفاده می‌کنند نمی‌دانند چقدر نیکوتین دریافت می‌کنند. این امر هدایت سیگاری‌هایی را که سعی در ترک سیگار دارند و توصیه‌هایی که به آنها در مدیریت ترک نیکوتین کمک می‌کند، برای پزشکان دشوار می‌سازد.

مطالعه بیشتر  بهترین کلینیک تزریق بوتاکس زعفرانیه

بسیاری از افرادی که ویپ مصرف می‌کنند ، به استفاده از برخی محصولات سنتی تنباکو نیز ادامه می‌دهند. ما می دانیم که استفاده دوگانه فوق العاده رایج است. افراد با استفاده از ویپ معمولا موفق به ترک سیگار نخواهند شد.

 

عوارض ویپ و سرطان دهان

4. ملاحظات خاصی در مورد استعمال سیگار در افراد مبتلا به سرطان وجود دارد

زمانی که فردی مبتلا به سرطان تشخیص داده می‌شود، ضروری است که سیگار کشیدن را ترک کند تا در درمان او تداخل نداشته باشد یا بر نتایج سرطان تأثیر منفی نگذارد.

استفاده از سیگار الکترونیکی نیز در این موارد مجاز نیست، بنابراین بسیار مهم است که افراد برای ترک سیگار از متخصصان بهداشتی با تخصص در درمان وابستگی به دخانیات کمک بگیرند.

ترک سیگار و ویپ در زمان تشخیص و درمان سرطان ضروری است.

 

عوارض ویپ و سرطان دهان

نتیجه گیری

این روزها استفاده از ویپ یا سیگارهای الکترونی بسیار افزایش یافته است تبلیغات این ابزارها با هدف اینکه این ها ضرری ندارند و بجای سیگار و قلیان می توانید استفاده نمایید ولی بی ضرر نیستند و در طولانی مدت سرطان دهان و بیماری های لثه ای ایجاد می کنند اگر شما نیاز به ایمپلنت دندانی دارید می توانید با دکتر حمید پاچناری متخصص و جراح فک و صورت یک وقت مشاوره دریافت نمایید.برای مشاهده تمامی خدمات به بخش لیست خدمات وبسایت مراجعه نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *