ایمپلنت دندان یکی از روش های درمانی برای جایگزینی دندان های از دست رفته است. استفاده از آنها در درمان بی دندانی کامل و جزئی به یک روش درمانی جدایی ناپذیر در دندانپزشکی تبدیل شده است. ما در این مقاله به هزینه ایمپلنت در تهران می پردازیم.
جدول هزینه ایمپلنت دندان در تهران ۱۴۰۳
تعرفه ایمپلنت دندان در ایران به عوامل مختلفی بستگی دارد. در جدول زیر یک نمونه از هزینه های تقریبی ایمپلنت در سال ۱۴۰۳ آورده شده است، البته لازم است بدانید این قیمت بسته به شرایط متغییر است.
نوع ایمپلنت | ویژگی ها | قیمت |
ایمپلنت سوئیسی | کیفیت بالا،ماندگاری طولانی و دقت بالا در نصب | ۲۰ تا ۲۵ میلیون |
ایمپلنت آلمانی | کیفیت بالا قیمت مناسب | ۱۵ تا ۲۰ میلیون |
ایمپلنت آمریکایی | بسیار با کیفیت و ماندگاری بالا | ۲۵ تا ۳۰ میلیون |
ایمپلنت کره ای | کیفیت درجه یک کره ای | ۷ تا ۱۵ میلیون |
متخصص ایمپلنت دندان
دکتر حمید پاچناری جراح فک و صورت و متخصص ایمپلنت دندان با سابقه فراوان در ایمپلنت دندان و جراحی ارتوگناتیک با دقت بالا و جدیدترین تکنیک ها می تواند به بهبود مشکلات فک و دهانی شما کمک کند از این رو برای استفاده از خدمات در بهترین مرکز ایمپلنت تهران و دریافت مشاوره مستقیم در واتس آپ با این شماره ۰۹۱۸۸۸۱۷۹۱۸ و برای دریافت نوبت و مراجعه با این شماره ها ارتباط بگیرید: ۰۲۱۲۶۲۰۵۶۱۰ – ۰۹۹۱۲۷۴۱۰۲۷
مزایای ایمپلنت دندان نسبت به پل دندانی یا بریج معمولی
۱- نرخ موفقیت بالا (بالای 97 درصد برای حداقل 10 سال)
۲- کاهش خطر پوسیدگی و مشکلات ریشه دندان های مجاور
۳- کمک به حفظ و نگهداری استخوان در محل بی دندانی
۴- کاهش حساسیت دندان های مجاور
ایمپلنت دندانی ساختاری ساخته شده از آلیاژ تیتانیوم است که در بافتهای دهان زیر لثه و/یا پریوستوم و داخل استخوان کاشته میشود تا از روکش ثابت یا اوردنچر متحرک نگهداری و پشتیبانی کند.
تاریخچه جراحی ایمپلنت دندان
جراحی ایمپلنت در علم دندانپزشکی سابقه طولانی دارد. در حدود سال 600 پس از میلاد، جمعیت مایا از قطعاتی به عنوان ایمپلنت برای جایگزینی دندان های فک پایین استفاده می کردند. در سال 1809، J. Maggiolo یک لوله طلا را در محل کشیدن دندان قرار داد. در سال 1930، برادران استروک از پیچ های ویتالیوم برای جایگزینی دندان های از دست رفته استفاده کردند.
یک ایمپلنت اندوسئوس یا داخل استخوانی توسط Formiggini (پدر ایمپلنتولوژی مدرن) و Zepponi در دهه 1940 ساخته شد. ایمپلنت ساب پریوستئال در دهه 1940 توسط Dahl در سوئد ساخته شد. در سال 1946 استروک یک ایمپلنت پیچی شکل دو مرحله ای را طراحی کرد که بدون یک پست پرموکوزال قرار داده شد. پس از بهبود کامل این ایمپلنت، اباتمنت و روکش اضافه شد.
اتصال ایمپلنت مورد نظر به استخوان در این زمان به عنوان آنکیلوز توصیف شد. در سال 1967، دکتر Linkow ایمپلنت های تیغه ای را معرفی کرد که امروزه به عنوان ایمپلنت درونی شناخته می شوند. ایمپلنتهای دندانی پس از اختراع بینظیر دکتر برانمارک که به تکامل مفهوم osseointegration (اتصال مستقیم و سفت و سخت ایمپلنت به استخوان بدون هیچ گونه بافت مداخلهای در بین آنها) کمک کرد، به یک سنگ بنای علمی تبدیل شد.
تسلط بر آناتومی و فیزیولوژی قبل از ایمپلنت
آگاهی مناسب از علم آناتومی و تغییرات آن قبل از کاشت ایمپلنت برای اطمینان از یک روش جراحی دقیق و محافظت از بیمار در برابر عوارض ناخواسته ضروری است. ارزیابی دقیق عوامل آناتومیکی متمایز مانند موقعیت کانال عصبی فک پایین، سینوس فک بالا، عرض استخوان کورتیکال، تراکم استخوان موجود و غیره در انتخاب مناسب ایمپلنت و برنامه ریزی مناسب ترین موقعیت ایمپلنت در محل موجود بسیار مهم است.
ساختارهای مهم آناتومیک در فک بالا عبارتند از کف بینی، کانال نازوپالاتین در جلو و سینوس فک بالا در خلف. سوراخ شدن سینوس عارضه ای است که معمولاً با آن مواجه می شویم. این مشکل را می توان با انتخاب ایمپلنت های کوتاه و یا جراحی سینوس لیفت و پیوند استخوان برطرف کرد.
مهمترین ملاحظات آناتومیکی هنگام قرار دادن ایمپلنت در قوس فک پایین، محل کانال آلوئولی تحتانی است که شامل عصب و شریان آلوئولار تحتانی است. آسیب به این ساختارهای حیاتی در طول کاشت ایمپلنت می تواند باعث درد، تغییر حس، خونریزی بیش از حد و غیره شود. از این رو تعیین محل و همچنین شکل کانال فک پایین قبل از کاشت ایمپلنت مهم است.
ضرورت ایمپلنت دندان برای این افراد
۱- بیماران با بیدندان تک یا چند دندان در هر ناحیه از فکین
۲- زمانی که بیمار از پروتز کامل دندانی متحرک راضی نباشد
۳- برای بیماران با فکین کاملا بی دندان با یا بدون تحلیل استخوان
موارد منع تجویز ایمپلنت
۱- هر بیماری حاد و کنترل و درمان نشده
۲- بیماری متابولیک کنترل نشده مثل دیابت کنترل نشده
۳- عفونت استخوان یا بافت نرم در محل مورد نظر
۴- مصرف شدید سیگار و قلیان
۵- بهداشت ضعیف دهان
۶- مصرف داروهای بیس فسفونات تزریقی
منع نسبی ایمپلنت
۱- دیابت با کنترل ضعیف
۲- پوکی استخوان درمان نشده
۳- عادات پارافانکشنال مثل دندان قروچه
۴- مصرف بیس فسفونات خوراکی
۵- سابقه شیمی درمانی و پرتودرمانی سر و گردن
۶- اختلالات رفتاری، عصبی، روانی اجتماعی،روانپزشکی
تجهیزات مورد نیاز جهت جراحی ایمپلنت
تجهیزات و ابزاری که برای جراحی قرار دادن ایمپلنت دندان استفاده می شود به شرح زیر است:
- سرنگ تزریق
- تیغه های جراحی یکبار مصرف
- گیره حوله
- الواتور پریوستال
- کیت جراحی ایمپلنت دندان (حاوی دریل های مختلف)
- هندپیس و انگل جراحی
- ایمپلنت دندان
- پیچ هیلینگ
- سوزنگیر
- پنس جراحی
- قیچی، بخیه های جراحی (در جراحی فلپ)
- پانچ بافت نرم (برای جراحی های بدون فلپ)
شایعترین انواع ایمپلنت
۱- اندوستئال (ایمپلنت دندانی معمولی)
ایمپلنت دندان معمولی بدنه استخوانی فک بالا و فک پایین را سوراخ می کند و در ضخامت آن قرار می گیرد. پرکاربردترین ایمپلنت اندوستئال، ایمپلنت ریشه ای شکل است.
۲- ساب پریوستئال
ایمپلنت ساب پریوستئال بصورت یک شبکه فلزی اختصاصی برای فک بیمار است که با اسکن استخوان بیمار بصورت دیجیتالی ساخته می شود و مستقیماً زیر پریوستوم و روی فک قرار می گیرد نه درون ضخامت آن.
۳- زایگوماتیک
ایمپلنت زایگوماتیک این ایمپلنت در تحلیل شدید فک بالا استفاده می شود. به صورت یک ایمپلنت بلند که درون استخوان گونه قرار می گیرد.
ایمپلنت ها از نظر مواد سازنده سه نوع هستند:
۱- آلیاژ فلزی
۲- سرامیکی
۳- پلیمرها
هنگامی که ایمپلنت ها در بافت میزبان ریشه دارند، سه پاسخ بیولوژیکی وجود دارد:
۱- بیوتورانت: توسط بافت فیبری احاطه شده است، به عنوان مثال، فولاد ضد زنگ
۲- بیواینرت: اتصال مستقیم سفت و سخت، به عنوان مثال، تیتانیوم و آلیاژهای آن
۳- زیست فعال: اجازه می دهد تا استخوان در سطح آنها تشکیل شود، به عنوان مثال، هیدروکسی آپاتیت
متخصصین مرتبط با درمان ایمپلنت
به طور کلی پذیرفته شده است که درمان ایمپلنت دندان با هدف جایگزینی زیبایی و عملکرد دندان انجام می شود. اهمیت ارتباط و همکاری قبل از جراحی بین متخصص جراحی و متخصص ترمیمی، تکنسین دندان و متخصص پروتز در ایمپلنتولوژی مدرن به خوبی شناخته شده است. نتیجه قابل پیش بینی عملکرد و زیبایی شناسی توانبخشی داخل دهانی را می توان و باید قبل از عمل جراحی، با کل تیم (متخصص جراح، دندانپزشک پروتز و ترمیمی، لابراتوآر و بیمار) تعیین و کنترل کرد. کار تیمی بین حرفه ای برای تکمیل موفقیت آمیز درمان ایمپلنت ضروری است.
مراحل کاشت ایمپلنت
کاشت ایمپلنت باید دقیق باشد تا خواسته و انتظار بیمار محقق شود. پروتز باید ابتدا طراحی شود، مانند معمار که قبل از ساخت فونداسیون ساختمان را طراحی می کند. تنها پس از ایجاد پروتز میتوان اباتمنتها، بدنههای ایمپلنت و نیازهای استخوانی موجود را برای پشتیبانی از روکش از پیش تعیینشده مشخص کرد.
بیمار از نظر بیماری های قلبی عروقی (فشار خون، نارسایی احتقانی قلب، اندوکاردیت باکتریایی تحت حاد و غیره)، اختلالات غدد درون ریز (دیابت ، اختلالات تیروئید و غیره)، بارداری، اختلالات خونی و بیماری های استخوانی و غیره مورد ارزیابی پزشکی قرار می گیرد .
ارزیابی جامع و دقیق رادیوگرافی تمام اطلاعات لازم جراحی و پروتز مورد نیاز برای موفقیت درمان را فراهم می کند. انواع مختلفی از روش های تصویربرداری برای تصویربرداری ایمپلنت دندان استفاده می شود:
۱- سی تی اسکن دندانی یا CBCT
۲- رادیوگرافی پری اپیکال
۳- رادیوگرافی پانورامیک یا OPG
۴- رادیوگرافی اکلوزال
۵- رادیوگرافی سفالومتری
۶- توموگرافی کامپیوتری (CT پزشکی و سی تی پرتو مخروطی)
آماده سازی جراحی به روش استریل استاندارد برای همه مراحل ایمپلنت توصیه می شود. هدف به حداقل رساندن احتمال عفونت و آسیب های مکانیکی و حرارتی به استخوان است. استئوتومی ها باید در زیر شستشوی فراوان خنک و با استفاده از دریل های استئوتومی تیز و جدید با گشتاور بالا و سرعت کم انجام شوند. توالی دریل افزایشی باید دنبال شود. در طول استئوتومی، دمای استخوان نباید از 47 درجه بیشتر شود تا از تغییرات غیر قابل برگشت جلوگیری شود. نکروز استخوان و شکست در یکپارچگی زمانی رخ می دهد که دما از 47 درجه سانتیگراد بیشتر شود. استخوان D1 بیشترین خطر گرم شدن بیش از حد را دارد.
تکنیک جراحی ایمپلنت
پروتکل های جراحی: سه روش جراحی وجود دارد که در طول سال ها مورد استفاده قرار می گیرند:
(1) ایمپلنت دو مرحله ای
در روش جراحی دو مرحله ای ابتدا ایمپلنت را درون استخوان و زیر بافت نرم لثه قرار می دهیم تا زمانی که استخوان شروع به ترمیم کند (معمولاً 2 تا 3 ماه برای مندیبل و 3 تا 6 ماه برای فک بالا). در مرحله دوم جراحی، بافت های لثه برای قرار دادن هیلینگ یا اباتمنت کنار زده می شوند.
(2) ایمپلنت یک مرحله ای
در روش جراحی یک مرحله ای، ایمپلنت در استخوان ترمیم شده پس از کشیدن دندان و هیلینگ یا پیچ لثه ای بالای بافت نرم لثه هر دو به طور همزمان قرار می گیرند تا زمانی که ترمیم اولیه استخوان رخ دهد. سپس اباتمنت ایمپلنت بدون نیاز به جراحی بافت نرم ثانویه جایگزین هیلینگ می شود.
(3) ایمپلنت فوری
در روش فوری، ایمپلنت بلافاصله و همزمان با کشیدن دندان ، درون حفره دندان کشیده شده قرار می گیرد و اطراف آن معمولا پودر استخوان قرار داده می شود تا به روند ترمیم کمک کند
عوارض احتمالی ایمپلنت
عوارض و مشکلات مختلفی در حین جراحی و بعد از عمل ممکن است رخ دهد.
۱- صفحات باکال یا لینگوال سوراخ شده را می توان در طول عمل مشاهده کرد. در صورت آماده سازی بیضوی/اکسنتریک، در صورت امکان می توان از ایمپلنت قطورتر تری استفاده کرد. اگر نه، استئوتومی را با گرافت اتوژن پیوند کرده و دوباره ایمپلنت قرار داده می شود.
۲- خونریزی در کف دهان می تواند ناشی از آسیب شریان زبانی یا شریان صورت باشد. بنابراین در هنگام آماده سازی استئوتومی باید احتیاط کامل صورت گیرد.
۳- آسیب عصبی می تواند منجر به تغییر حس عصبی به شکل بی حسی کامل، پارستزی یا هیپراستزی شود. در نتیجه، نقطه عطف جراحی اغلب به صورت محافظه کارانه 2 میلی متر بالای کانال فک پایین قرار می گیرد.
۴- شایع ترین عارضه بعد از عمل باز شدن خط برش است. پروتز موقت متحرک که به لثه فشار می آورد ، باید اصلاح شود. به بیمار دستور داده می شود که 2-3 بار در روز با کلرهگزیدین شستشو دهد.
۵- تحرک ایمپلنت در طول بهبودی غیرعادی است اما ممکن است رخ دهد که عمدتاً با یک ناحیه رادیولوسنت در اطراف ایمپلنت همراه است. علت هر چه باشد، ایمپلنت باید برداشته شود.
علائم و نشانه های شکست ایمپلنت عبارتند از:
۱- تحرک افقی بیش از 0.5 میلی متر
۲- از دست دادن سریع استخوان پیشرونده
۳- درد در هنگام ضربه زدن
۴- ترشح چرک
۵- رادیولوسنسی در اطراف ایمپلنت
۶- بیش از نیمی از استخوان در اطراف ایمپلنت از بین رود
۷-در موقعیت نامناسبی قرار گرفته باشد
میزان موفقیت 85% در پایان دوره 5 ساله و 80% در پایان دوره 10 ساله حداقل معیارهای موفقیت است.
نتیجه گیری
ما در این مقاله به همه چیز درباره ایمپلنت دندان پرداختیم تا اطلاعات کافی از این روش درمانی داشته باشید، هدف دندانپزشکی مدرن بازگرداندن بیمار به عملکرد، راحتی، زیبایی، گفتار و سلامتی بدون توجه به تحلیل استخوان، بیماری یا آسیب فعلی سیستم دندانی است. ایمپلنت های دندانی به طور فزاینده ای برای جایگزینی دندان های تکی به ویژه در نواحی قدامی دهان استفاده می شوند. به جای از بین بردن ساختار سالم دندان و قرار دادن پل یا بریج دو یا چند دندان، افزایش خطر پوسیدگی، درمان ریشه، و آتل بندی دندان ها با پونتیک، که ممکن است باعث کاهش توانایی بهداشت دهان و دندان و افزایش احتباس پلاک شود، ایمپلنت دندانی به بهترین شکل جایگزین دندان ها می شود.
اگر دندان از دست رفته دارید ، بدون شک بهترین گزینه درمانی برای شما ایمپلنت است.در کلینیک دکتر پاچناری می توانید از مزایای ایمپلنت اقساطی نیز بهرمند گردید. همین الان جهت کسب مشاوره آنلاین از دکتر پاچناری تصویر پانورامیک یا OPG و تصویر CBCT خود را به لینک واتس اپ سایت یا شماره واتس اپ ۰۹۱۸۸۸۱۷۹۱۸ ارسال فرمایید.