این مقاله روش های لیفت سینوس را توضیح می دهد که به قرار دادن ایمپلنت برای جایگزینی دندان های از دست رفته در قسمت خلفی فک بالا کمک می کند. این یک نمای کلی از گزینه های مختلف موجود، خطرات و مزایای بالقوه را ارائه می دهد و اطلاعاتی را برای کمک به شما برای موافقت با این روش ارائه می دهد. اگر پس از مطالعه مقاله، سؤالی دارید، باید با متخصص خود تماس بگیرید.جهت کسب مشاوره آنلاین برای جراحی سینوس لیفت از لینک واتس اپ سایت استفاده کنید. این مقاله باید همراه با مطالب مرتبط با ایمپلنت های دندانی که در سایت یا در بروشورهای موجود در استند بیماران در مطب قرار گرفته اند خوانده شود.

لیفت سینوس به چه معناست؟
سینوس لیفت یک روش جراحی رایج برای ایجاد استخوان کافی در زیر سینوس فک بالا برای کاشت ایمپلنت دندان است.سینوسهای فک بالا فضاهای پر از هوا هستند که در کنار بینی، بالای دندانهای پرمولر و مولر بالایی و زیر چشم قرار دارند. استخوان داخل سینوس ها توسط یک غشای نازک پوشیده شده است. این پوشش در روشهای لیفت سینوس برای ایجاد فضایی برای پیوند استخوان و سپس قرار دادن ایمپلنتهای دندانی بلند میشود یا “لیفت میشود”. لیفت سینوس قبل یا همزمان با کاشت ایمپلنت انجام می شود.
برای انجام ایمپلنت دندان تخصصی با قیمت مناسب و با شرایط ویژه می توانید با کلینیک دکتر پاچناری تماس بگیرید ۰۲۱۲۶۲۰۵۶۱۰ – ۰۹۹۱۲۷۴۱۰۲۷ ما تمامی خدمات فکی و دهانی را از جمله جراحی فک و ارتوگناتیک و یا ایمپلنت ساب پریوستئال را در بهترین حالت و کمترین زمان انجام می دهیم.
روش لیفت سینوس چگونه می تواند به قرار دادن ایمپلنت کمک کند؟
بسیاری از افرادی که دندان های عقبی فک بالایی خود را از دست داده اند، استخوان کافی برای کاشت ایمپلنت ندارند چرا که حفره هوایی سینوس در این نواحی نفوذ می کند و استخوان موجود بشدت تحلیل می رود. تکنیک های لیفت سینوس امکان ایجاد استخوان کافی در زیر سینوس برای قرار دادن ایمپلنت های دندانی در پشت فک بالا را فراهم می کند. پیوند استخوان بین فک و سینوس ها اضافه می شود. بازه زمانی این روش تا ترمیم و تشکیل استخوان جدید از ۶ تا ۹ ماه متغیر است.
چه نوع روش های لیفت سینوس موجود است؟
دو روش اصلی بر اساس میزان استخوان باقیمانده در محل ایمپلنت وجود دارد:
۱) سینوس لیفت باز بدون استخوان موجود
مواد پیوند استخوان از طریق ایجاد یک حفره در زیر گونه برای بالا بردن غشا سینوس اضافه می شود. ایمپلنت دندان در این روش تا زمانی که استخوان پیوندی بهبود نیافته است قرار داده نمی شود و برای این کار به یک عمل جراحی دیگر در حدود ۶ ماه بعد نیاز خواهید داشت.
۲) سینوس لیفت باز با مقداری استخوان موجود
مواد پیوند استخوان از زیر گونه برای بالا بردن غشا سینوس اضافه می شود. ایمپلنت دندان شما را می توان همزمان گذاشت.
۳) سینوس لیفت بسته با مقداری استخوان موجود
غشا سینوس با ضربه ملایم از محل آماده سازی ایمپلنت در دهان لیفت می شود. ممکن است مواد پیوند استخوان از طریق محل آماده سازی ایمپلنت به درون سینوس فشار داده شود و ایمپلنت دندانی شما در همان زمان قرار داده می شود.
چه مواد پیوندی در روش های لیفت سینوس استفاده می شود؟
مواد پیوند استخوان معمولا از سایر منابع انسانی، حیوانی و مصنوعی موجود است. مواد پیوند داربستی را برای رشد استخوان جدید ایجاد می کند. این روند ممکن است ۶ تا ۹ ماه طول بکشد.
متداول ترین ماده مورد استفاده در سینوس لیفت Bio-Oss نام دارد. این استخوان مصنوعی استریل شده از گاو می آید و به گونه ای آماده می شود که برای استفاده در انسان بی خطر باشد. علاوه بر این، ممکن است یک ممبرین روی پیوند استخوان قرار داده شود تا از آن محافظت کند.
متداول ترین غشای مورد استفاده برای لیفت سینوس Bio-Gide است که قابل حل است. جراح شما توضیح خواهد داد که از چه محصولاتی برای لیفت سینوس شما استفاده می کند.
اگر در مورد استفاده از محصولات حیوانی نگرانی دارید، لطفاً آن را با جراح خود در میان بگذارید. از طریق لینک واتس اپ سوالات خود را هم اکنون بصورت مستقیم از دکتر حمید پاچناری ، بهترین متخصص جراحی فک و صورت بپرسید. ۰۹۱۸۸۸۱۷۹۱۸
خطرات جراحی لیفت سینوس چیست؟
1. مواردی که در بهبودی طبیعی ، باید انتظار داشته باشید
2. درد باید با مسکن های ساده مانند ایبوپروفن و استامينوفن کنترل شود
3. تورم بعد از ۳ روز به بیشترین مقدار خود می رسد .از کمپرس یخ استفاده کنید
4. کبودی روی گونه و پخش شدن روی فک پایین بسرعت از بین خواهد رفت
5. پس از برداشتن بخیه ، احساس بهتری داشته باشید بطور معمول بخیه بعد از ۱۴ روز برداشته می شود
6. بعد از ۲ هفته کاملا به حالت عادی بر می گردید
مشکلاتی که ممکن است بلافاصله بعد از جراحی اتفاق بیفتد
۱- غشا ممکن است سوراخ یا پاره شود (احتمال ۱۹٪ در سینوس لیفت باز و ۴٪ در سینوس لیفت بسته). جراح یا پارگی سینوس را بخیه میزند یا یک ممبرین روی آن قرار میدهد. اگر ترمیم موفقیت آمیز نباشد، جراح شما ممکن است عمل را متوقف کند و به سوراخ یا پارگی زمان دهد تا بهبود یابد.
جراح می تواند پس از بهبودی غشا ، لیفت سینوس را دوباره انجام دهد. بهبودی معمولاً چند ماه طول می کشد. غشای بهبود یافته ضخیم تر و قوی تر است، به این معنی که تلاش دوم برای لیفت سینوس احتمالاً موفقیت آمیز است.
۲- تورم
۳- بی حسی ناشی از بی حسی موضعی
۴- درد
۵- خونریزی. این می تواند شامل خونریزی بینی باشد
۶- سینوس و بینی ممکن است تا چند هفته پس از جراحی احساس «پری» یا «انسداد» داشته باشند
۷- سرگیجه (این حالت نادر و موقتی است)
مشکلاتی که ممکن است بعدا اتفاق بیفتد
۱- عفونت (2.9٪ احتمال در سینوس لیفت باز و 0.8٪ شانس در سینوس لیفت بسته)
۲- بیرون زدن پیوند (3%)
۳- درد و تورم صورت پس از دو تا هفت روز
۴- کبودی شدید صورت پس از یک تا سه روز ظاهر می شود
۵- هیچ ماده پیوندی پس از مرحله ترمیم وجود نخواهد داشت و همگی تبدیل به استخوان طبیعی می شود. خطر شکست در برخی افراد به خصوص در افراد سیگاری بیشتر است. جراح به شما خواهد گفت که آیا فکر می کند خطر شکست شما بالاتر از حد طبیعی است یا خیر (احتمال 1.9٪ در روش باز)
۶- استخوان ناکافی برای کاشت ایمپلنت (1%)
مشکلاتی که نادر، اما جدی هستند
۱- بی حسی روی گونه و لثه های بالایی و دندان های کناری بلافاصله پس از جراحی انجام شد. این معمولا موقتی است اما به ندرت می تواند دائمی باشد.
۲- ایجاد ارتباط بین سینوس و دهان.
۳- عفونت طولانی مدت که نیاز به برداشتن پیوند دارد.
به حداقل رساندن خطرات بعد از لیفت سینوس
۱- برای کاهش درد و ناراحتی از مسکن تجویزی استفاده کنید.
۲- تا ۱ ماه بعد از عمل فین نکنید
۳- تا ۱ ماه بعد از عمل عطسه با دهان باز انجام شود
۴- تا ۱ ماه بعد از عمل از نی استفاده نکنید
۵- تا ۱ ماه بعد از عمل سیگار و قلیان نکشید
۶- پس از عمل از داروهای تجویز شده مانند آنتی بیوتیک ها و ضداحتقان ها و قطره های بینی طبق نسخه استفاده کنید.
اگر عمل سینوس لیفت را انجام ندهم چه اتفاقی می افتد؟
در این صورت قرار دادن ایمپلنت های دندانی معمولی در قسمت عقبی فک بالا امکان نیست و باید درمان دیگری را انتخاب کنید که در ادامه توضیح خواهیم داد. جراحی لیفت سینوس کاملاً انتخابی است و پس از در نظر گرفتن گزینههای احتمالی (به زیر مراجعه کنید) تصمیم به ادامه کار کاملاً با شماست. جراح شما درباره همه گزینههای جایگزینی مجدد دندانهای از دست رفته از جمله دندان مصنوعی یا بریج و گزینه عدم جایگزینی دندان صحبت میکند تا بتوانید تصمیم بگیرید که چگونه ادامه دهید.
چه جایگزین هایی برای سینوس لیفت در دسترس هستند؟
رایج ترین جایگزین های سینوس لیفت شامل موارد زیر است:
۱- ایمپلنت کوتاه (short implant)
این ایمپلنتهای کوتاه که بطول ۵ یا ۶ یا ۷ میلیمتر هستند نیاز به استخوان کافی حداقلی برای قرار داده شدن بدون نیاز به لیفت سینوس دارند.
خطر شکست ایمپلنت با کاهش طول ایمپلنت افزایش می یابد.
چندین ایمپلنت کوتاه ممکن است یک جایگزین مناسب باشد.
اگرچه میزان موفقیت خوب است، اما خطر عوارض به طور بالقوه با ایمپلنتهای کوتاهتر در مقایسه با ایمپلنتهای بلندتر در محلهای تقویتشده سینوس بیشتر است.
۲- ایمپلنت های کمتری که در نواحی جلوتر فک قرار می گیرند (all on 4)
در این روش ایمپلنت های کمتری در جلوی فک بالا با روکش ثابت روی ایمپلنت ها یا دندان مصنوعی نیمه ثابت (اوردنچر) قرار داده می شود.
از لیفت سینوس اجتناب می شود، اما ممکن است نیاز به پیوند در اطراف سایر نقاط ایمپلنت داشته باشید.
ایمپلنتهای کمتر معمولاً به معنای نیروی گاز گرفتن و جویدن کمتر از طریق ایمپلنتها است که به طور بالقوه میتواند منجر به عوارض مکرر بریج / پروتز و ایمپلنت شود. این می تواند به خصوص در صورتی که تماس دندانی سنگینی داشته باشید یا دندان های خود را به هم فشار دهید ، مشکل ساز باشد.
ایمپلنت های زاویه دار ممکن است در کنار سینوس شما قرار داده شوند تا از لیفت سینوس جلوگیری شود و می توان آنها را با اوردنچر متحرک یا روکش ثابت در دهان تکمیل کرد.
این ایمپلنت ها در مقایسه با ایمپلنت های معمولی بعد از پنج سال، بقا و موفقیت مشابهی دارند.
۳- بریج هایی که روی دندان های مجاور قرار می گیرند
این روش شامل چسباندن مستقیم پل روی دندانهای مجاور (بریج) است. این تصمیم بر اساس طول ناحیه بی دندانی، کیفیت ساختار دندانهای مجاور، بایت و وضعیت کانال/پالپ ریشه گرفته می شود. معمولاً فقط یک یا دو دندان را می توان با پل جایگزین کرد .
لازمه این روش تراشیدن و گاهی عصب کشی هر دو پایه دندانی است.
۴- دندان مصنوعی متحرک (پارسیل)
اگر انتخاب شما ایمپلنت یا پل نیست ، دندان های از دست رفته شما را می توان با یک پروتز متحرک جایگزین کرد. پروتزهای مصنوعی را باید بعد از صرف غذا برای تمیز کردن خارج کرد و نباید در شب در هنگام خواب از آنها استفاده کرد.
این دندانها هر چند سال یکبار لق می شوند و قدرت جویدن و تکلم را کاهش می دهند.
۵- ایمپلنت های زیگوماتیک و تریگوئید
این دو نوع ایمپلنت به ترتیب در استخوان هایی که در گونه و پشت فک بالایی قرار دارند، قرار می گیرند. آنها بلند و زاویه دار هستند .
روی این ایمپلنتها هم می توان روکش ثابت قرار داد هم اوردنچر متحرک.
جراحی در مقایسه با کاشت ایمپلنت دندانی معمولی پیچیدهتر است و همه جراحان نمیتوانند آن را انجام دهند.
۶- جایگزین نکردن دندان
این یک تصمیم اشتباه است. عدم جایگزینی دندانهای از دست رفته علاوه بر کاهش زیبایی صورت باعث اختلال شدید در تکلم و تغذیه شما می شود.
و در طولانی مدت استخوان فک به شدت تحلیل خواهد رفت و صورت شما حالت فرو رفته و چین و چروک و سالخورده پیدا خواهد کرد.
چگونه باید برای لیفت سینوس آماده شوم؟
۱- قبل از انجام عمل ، تغدیه معمول داشته باشید و نیازی به ناشتا بودن نیست
۲- داروهای معمول خود را با هماهنگی با جراح مصرف کنید
۳- مصرف مسکن هایی مانند ایبوپروفن، قبل از لیفت سینوس باعث کاهش درد پس از جراحی می شود
۴- از سرماخوردگی و عود سینوزیت قبل از عمل جلوگیری کنید
۵- از ۲ هفته قبل از جراحی سیگار و قلیان نکشید
۶- تبخال باعث کنسل شدن جراحی می شود
اکثر روشهای لیفت سینوس با استفاده از بیحسی موضعی برای بیحس کردن ناحیه انجام میشوند. آرام بخشی یا بیهوشی عمومی تنها زمانی استفاده می شود که عمل جراحی دشوار باشد یا زمانی که چندین جراحی همزمان لازم باشد.
بسته به پیچیدگی این روش ممکن است ۱۵ دقیقه تا ۱ ساعت طول بکشد. ممکن است درست قبل از لیفت سینوس به شما آنتی بیوتیک بدهیم. داشتن همراه در روز جراحی ضروری نیست و می توانید پس از جراحی به خانه بروید و اختلالی در تکلم شما رخ نخواهد داد.
درخواست رضایت شما
ما می خواهیم شما را در تمام تصمیم گیری های مربوط به مراقبت و درمان خود مشارکت دهیم. اگر تصمیم به ادامه درمان دارید، طبق روال مطب ما باید رضایت شما را بخواهیم و از شما می خواهیم که یک فرم رضایت نامه را امضا کنید. این تأیید می کند که شما با انجام این روش موافقت می کنید و می دانید که شامل چه مواردی می شود.
کارکنان قبل از اینکه از شما بخواهند فرم رضایت نامه را امضا کنید، خطرات، مزایا و گزینه های جایگزین را توضیح خواهند داد. اگر در مورد هر یک از جنبه های درمان پیشنهادی خود مطمئن نیستید، لطفاً در مشاوره با جراح تردید نکنید.
جراحی لیفت سینوس چگونه انجام می شود؟
جراحی معمولاً تحت بی حسی موضعی به صورت سرپایی انجام می شود و به هیچ وجه دردناک نیست.
جراح شما برشی در لثهای که دندانهای عقب شما قبلاً وجود داشت ایجاد میکند.
در سینوس لیفت باز، یک پنجره کوچک در استخوان ایجاد می شود. پوشش سینوس شما به آرامی به سمت بالا لیفت می شود و از سینوس شما بلند می شود. پیوند استخوان در زیر غشای سینوس قرار داده می شود. ممکن است یک ممبرین روی پیوند استخوان در روش باز قرار گیرد.
هنگامی که پیوند استخوان در جای خود قرار گرفت، لثه با بخیه های قابل حل بسته می شود. سپس سینوس لیفت اجازه مییابد تا با استخوان شما یکپارچه شود، که میتواند قبل از قرار دادن ایمپلنتهای دندانی ۶ تا ۹ ماه طول بکشد. مدت زمان بستگی به مقدار استخوان مورد نیاز و مواد پیوند مورد استفاده دارد.
در سینوس لیفت بسته ، جراح شما استخوان را برای کاشت ایمپلنت دریل می کند و به آرامی استخوان زیر سینوس شما را از طریق حفره ایمپلنت بالا می برد.کف سینوس به سمت بالا هل داده می شود تا فضایی برای مواد پیوندی و قرار دادن همزمان ایمپلنت ایجاد شود. مواد پیوند استخوان در فضای بین پوشش سینوس و استخوان فک قرار داده می شود. این کار همزمان با کاشت ایمپلنت انجام می شود که در آن فقط حدود ۳ الی ۴ میلی متر ارتفاع استخوان موجود لازم است.
بعد از لیفت سینوس چه انتظاری باید داشته باشم؟
شما یک ۱۴ روز پس از جراحی برای برداشتن بخیه ها ویزیت خواهید شد و تا زمانی که قسمت درمان ایمپلنت دندان انجام شود تحت بررسی قرار خواهید گرفت.
در موارد زیر با جراح خود تماس بگیرید اگر:
در صورت تجربه هر یک از موارد زیر با جراح خود با شماره ۰۹۹۱۲۷۴۱۰۲۷ یا ۰۲۱۲۶۲۰۵۶۱۰ تماس بگیرید :
۱- تورم یا درد که بعد از ۳ روز بدتر می شود
۲- خونریزی که تا دو روز بعد از عمل متوقف نمی شود
۳- خونریزی قرمز روشن و مداوم – خونریزی طبیعی پس از این عمل به آرامی ترشح می شود و قرمز تیره با لخته های احتمالی است.
۴- شما فکر می کنید ممکن است مواد استخوانی پس از عطسه یا فین کردن از جا کنده شده باشد
۵- درد با گذشت زمان کاهش نمی یابد
۶- تب دارید.
۷- به طور کلی احساس ناخوشی می کنید.
جهت کسب مشاوره از دکتر حمید پاچناری تصویر OPG و CBCT خود را در واتس اپ بفرستید ۰۹۱۸۸۸۱۷۹۱۸