پیچ و پلاک جراحی فک

پیچ و پلاک جراحی فک

جراحی ارتوگناتیک به جراحی فک اطلاق می شود و یک درمان رایج برای افرادی است که فک های نامرتب دارند. این اولین بار در اوایل دهه 1900 مورد استفاده قرار گرفت، اما با فناوری و ابزارهای مدرن و برنامه ریزی ، کارایی بیشتری را برای این جراحی ایجاد و پیشرفت کرده است. تقاضای فزاینده برای جراحی ارتوگناتیک با افزایش روش‌های زیبایی و روش های جدید در فناوری تقویت می‌شود. پیچ و پلاک جراحی فک به طور کلی در طی جراحی‌ ارتوگناتیک یا ارتوسرجری فک مورد استفاده قرار می‌گیرند، این صفحات برای تناسب با استخوان بیمار و با استفاده از یک اسپلینت اکلوزال بر اساس برنامه‌ریزی سه بعدی جراحی ارتوگناتیک خم می‌شوند.

آیا بعد از جراحی ارتوگناتیک باید پیچ و پلاک ها خارج شوند؟

سال‌ها پیش، دستگاه‌های فیکس‌کننده در جراحی ارتوگناتیک عمدتاً سیم‌ها، صفحات و پیچ‌های فولادی بودند تا فک‌ها را در موقعیت جدید خود ثابت کنند. امروزه تثبیت با کمک پلاک و پیچ های تیتانیومی که در حین جراحی در داخل فک قرار می گیرند، انجام می شود.

تیتانیوم فلزی نسبتاً نرم است که دارای خاصیت منحصر به فرد زیست سازگاری است، یعنی واکنش جسم خارجی در استخوان ایجاد نمی کند. در واقع، پس از مدتی، سلول‌های استخوانی مستقیماً به تیتانیوم می‌چسبند، بدون اینکه نیازی به قرار دادن یک لایه فیبری بین آنها باشد، همانطور که در مورد انواع دیگر ایمپلنت‌های فلزی اتفاق می‌افتد

 

پیچ و پلاک جراحی فک

هنوز، برخی از بیماران نگرانی های متفاوتی در مورد صفحات تیتانیوم دارند: آیا آنها فلزیاب ها را در فرودگاه فعال می کنند؟ آیا آنها در دراز مدت بر سلامتی تأثیر می گذارند؟ آیا باید خارج شوند؟

مطالعه بیشتر  ایمپلنت فوری یک روزه

کوتاه ترین پاسخ این است: لازم نیست، اگرچه استثناهایی وجود دارد که باید در نظر گرفت: پس از مدتی، تیتانیوم به طور یکپارچه با استخوان ادغام می شود ، بنابراین، به بیان دقیق، نیازی به برداشتن پیچ و پلاک های فیکساسیون نیست، مگر اینکه بدن بیمار دارای هر گونه علامت غیر طبیعی باشد. این صفحات همچنین آلارم فرودگاه یا سایر فلزیاب ها را فعال نمی کنند.

مراجعه به متخصص جراحی فک

دکتر حمید پاچناری متخصص و جراح فک و صورت در تهران می باشد که با توجه به سابقه و فعالیت زیاد در زمینه جراحی ارتوگناتیک و یا ارتوسرجی برای هماهنگی فک صورت می توانید برای بررسی و معاینه موقعیت پیچ و پلاک در حراحی فک مراجعه کرده و با توجه به شرایط ویژه کلینیک دکتر پاچناری برای بیماران می توانید برای جراحی زیبایی و یا خدماتی چون جراحی شکستگی صورت و همچنین پیوند استخوان از لگن و دیگر جراحی های پیچیده فک و صورت با این شماره تماس گرفته و مراجعه نمایید: ۰۲۱۲۶۲۰۵۶۱۰ – ۰۹۹۱۲۷۴۱۰۲۷

 

پیچ و پلاک جراحی فک

زمان برداشتن پیچ و پلاک در جراحی فک

در بیشتر موارد، برداشتن پیچ و پلاک ها شامل یک عمل جراحی غیر ضروری برای بیمار، با خطرات و معایب ذاتی آن است. بنابراین، توصیه می شود که آنها را حذف نکنید، مگر اینکه از نظر بالینی دلیلی برای آن موجود باشد.

برداشتن پلاک تیتانیوم زمانی انجام می شود که شکستگی پلاک وجود داشته باشد یا هنگامی که آنها از میان لثه ها به دلیلی بیرون زده و در معرض دهان یا پوست قرار می گیرند. پس از قرار گرفتن در معرض، پیچ و پلاک ها مستعد عفونت هستند و باید برداشته شوند. عفونت می تواند عمدتاً با علائم درد، آبسه داخل دهانی، التهاب ناحیه، قرار گرفتن در معرض پلاک و سینوزیت در مورد صفحات ماگزیلاری ظاهر شود.

مطالعه بیشتر  انواع برندهای خوب ایمپلنت

در حالت ایده آل، در صورت نیاز برداشتن پلاک باید سه الی شش ماه پس از جراحی انجام شود ، زمانی که استخوان در حال حاضر محکم شده است. این یک عمل ساده است که تحت بی حسی موضعی به صورت سرپایی انجام می شود، اگرچه با گذشت زمان این کار دشوارتر می شود، زیرا پلاک ها به تدریج با استخوان ادغام می شوند. به همین دلیل برداشتن پلاک ها پس از گذشت یک سال از جراحی توصیه نمی شود.

 

پیچ و پلاک جراحی فک

نتیجه گیری

به طور کلی، پیچ و پلاک های فیکساسیون بعد از جراحی ارتوگناتیک به جز در موارد نادر نیازی به برداشتن ندارند. در چنین مواردی، این عمل باید پس از تکمیل فرآیند ترمیم استخوان انجام شود.

در جراحی ارتوگناتیک، تنها درصد کمی از بیماران نیاز به برداشتن پلاک یا پیچ دارند و حتی در این موارد نیز باید در نظر داشت که برداشتن پلاک‌ها مترادف با شکست درمان نیست ، زیرا پلاک‌های عفونی به طور معمول پس از برداشتن پلاک‌ها یا پیچ‌ها خارج می‌شوند و عفونت کنترل می شود. یک دوره تثبیت که امکان ادغام استخوانی را فراهم می کند. توجه به این نکته بسیار مهم است که سیگار کشیدن احتمال عفونت پلاک های ثابت را افزایش می دهد. همچنین شما می توانید برای جراحی اختلال مفصل گیجگاهی نیز با ما تماس بگیرید و یا برای دریافت مشاوره با این شماره ارتباط بگیرید ۰۹۱۸۸۸۱۷۹۱۸

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *