علت بوی بد دهان (هالیتوزیس)

علت بوی بد دهان (هالیتوزیس)

علت بوی بد دهان (هالیتوزیس)، اصطلاح پزشکی برای بوی بد دهان مداوم و همچنین به عنوان تنفس نامطبوع شناخته می شود، یک مشکل بسیار رایج و البته قابل درمان برای بسیاری از بزرگسالان است. اگر به هالیتوز مزمن مبتلا هستید، ممکن است به این معنی باشد که بیماری لثه دارید. اگرچه همیشه اینطور نیست. هالیتوز همچنین می تواند نشانه ای از دلایل مختلف باشد.

اگر بوی بد دهان دارید که از بین نمی رود، به دندانپزشک و یک متخصص مراجعه نمایید. اگر هالیتوز به دلیل بهداشت نامناسب دهان باشد، تمیز کردن دندان یا روش پریودنتال (لثه) باید کمک کند. اگر دندان ها و لثه های سالمی دارید، هالیتوز ممکن است با مشکلی در قسمت دیگری از بدن شما مرتبط باشد.

علت بوی بد دهان (هالیتوزیس)

چه چیزی باعث علت بوی بد دهان (هالیتوزیس) می شود؟

بوی بد دهان، که از نظر پزشکی به عنوان هالیتوز شناخته می شود، می تواند ناشی از چیزی باشد که می خورید، یا به طور جدی تر، می تواند نشان دهنده یک مشکل عمیق تر سلامت دهان یا یک بیماری پزشکی باشد. در اینجا ما علل احتمالی بوی علت بوی بد دهان (هالیتوزیس) و همچنین دلایل بوی بد مزمن را شرح خواهیم داد.

دکتر حمید پاچناری جراح فک و صورت و بهترین متخصص ایمپلنت دندان می باشد از این رو برای درمان مشکلات مربوط به دهان ، دندان و علت یابی بوی بد دهان خود می توانید به کلینیک دکتر پاچناری در زعفرانیه مراجعه نمایید.  ۰۲۱۲۶۲۰۵۶۱۰ – ۰۹۹۱۲۷۴۱۰۲۷ 

 

علت بوی بد دهان (هالیتوزیس)

۱- بهداشت ضعیف دهان و دندان

بیشتر علت بوی بد دهان (هالیتوزیس) ناشی از عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است. اگر دندان ها و کل دهان خود را به طور منظم تمیز نکنید، ذرات غذا می توانند در دهان شما باقی بمانند و تجمع چسبنده ای از باکتری ها (پلاک) روی دندان های شما ایجاد شود.
سطح ناهموار زبان و همچنین لوزه‌های شما می‌تواند ذرات غذا و باکتری‌ها را در دهان به دام بیاندازد که می‌تواند باعث بی بد نفس شما شود.
بهداشت نامناسب دهان و دندان همچنین باعث سایر بیماری‌های سلامت دهان مانند پوسیدگی، تجمع پلاک‌های دندانی و بیماری لثه می‌شود که با بوی بد دهان نیز مرتبط هستند.
جرم و پلاک روی دندانها و بیماری و التهاب لثه که به آن پریودنتیت و ژینژیویت گفته می شود همگی عامل بوی بد دهان هستند.
حفظ یک برنامه منظم و کامل مراقبت از دهان با مسواک زدن روزانه، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهان شویه یکی از بهترین درمان ها در برابر بوی بد دهان است.

 

علت بوی بد دهان (هالیتوزیس)

۲- خوردن غذا و نوشیدنی طعم دار

پس از خوردن برخی غذاها – مانند پیاز، سیر، سبزیجات خاص و ادویه جات – ذرات غذای با بوی نامطبوع وارد جریان خون می شوند و به ریه ها منتقل می شوند، جایی که با هر بار بازدم بر بوی نفس شما تأثیر می گذارند.

دکتر حمید پاچناری بهترین متخصص و جراح فک در تهران می باشد از این رو برای انجام جراحی ارتوگناتیک و یا عمل زیبایی فک می توانید نوبت دریافت کنید یا از طریق این شماره مشاوره دریافت نمایید: ۰۹۱۸۸۸۱۷۹۱۸

مطالعه بیشتر  متخصص جراحی بینی در تهران

 

علت بوی بد دهان (هالیتوزیس)

۳- قهوه

اگر از طرفداران پر و پا قرص یک فنجان قهوه غلیظ در صبح برای شروع روز خود هستید، ممکن است متوجه شده باشید که می تواند باعث بوی بد دهان شما شود . قهوه به دلیل طعم شدید و همچنین تأثیری که بر تولید بزاق دارد می تواند عامل بوی بد دهان باشد.
پس از نوشیدن قهوه، کافئین منجر به کاهش تولید بزاق می شود. بزاق کمتر به معنای افزایش باکتری های ایجاد کننده بو است.
همچنین به این معنی است که هر ذره غذایی که ممکن است از آخرین وعده غذایی شما باقی بماند، در داخل دهان شما تجزیه می شود و منجر به بوی بد دهان می شود.

 

علت بوی بد دهان (هالیتوزیس)

۴- نوشیدنی های الکلی

مصرف الکل یکی دیگر از دلایل بوی بد دهان است، بنابراین هر چه بیشتر مشروب بخورید – احتمال اینکه بوی بد دهان را تجربه کنید بیشتر است. نوشیدن الکل، نیز می تواند باعث کاهش تولید بزاق شود، که محیطی عالی برای رشد باکتری های ایجاد کننده بو است.
الکل نه تنها ممکن است باعث خشکی دهان شود، بلکه می تواند به باکتری ها اجازه دهد تا 10 ساعت پس از اتمام نوشیدن در دهان باقی بمانند.

 

علت بوی بد دهان (هالیتوزیس)

۵- رژیم های غذایی با قند بالا

رژیم غذایی سرشار از قند می تواند منجر به تشکیل پلاک و بوی بد دهان شود و به دلیل تجزیه قندها توسط باکتری های موجود در دهان می تواند عامل ایجاد بوی بد دهان باشد.
باکتری هایی که به طور طبیعی در دهان ما وجود دارند از قندها تغذیه می کنند و خوراکی های شیرین را به بوی ترش‌و اسیدی تبدیل می کنند.

 

علت بوی بد دهان (هالیتوزیس)

۶- رژیم های پر پروتئین یا کم کربوهیدرات

کربوهیدرات ها عملکردهای مهمی در بدن ما دارند و اگر رژیم غذایی شما دارای کربوهیدرات بسیار کم یا پروتئین بالا باشد، می تواند منجر به بوی بد دهان شود.
هنگامی که بدن به دلیل رژیم غذایی افراطی، کربوهیدرات کافی دریافت نمی کند، این می تواند باعث تغییراتی در متابولیسم بدن شما شود زیرا بدن شروع به تجزیه چربی ها و پروتئین ها برای انرژی می کند که می تواند منجر به بوی بد دهان شود.
هضم غذاهای پر پروتئین گاهی برای بدن دشوار است و زمانی که متابولیزه نمی شوند تمایل به انتشار گازهای گوگرد دارند.
با خوردن یک رژیم غذایی متعادل و مغذی از جمله سبزیجات و گیاهان بیشتر از این امر اجتناب کنید.

 

علت بوی بد دهان (هالیتوزیس)

۷- استرس و اضطراب

باور کنید یا نه، اضطراب می تواند علاوه بر عرق کردن کف دست و تپش قلب شما باعث بوی بد دهان شود.
تمام آن نفس‌های وحشت‌زده می‌تواند دهان شما را خشک کند و بوی دهان را نامطبوع کند.
روزه داری ناشی از استرس نیز می تواند بر هضم شما تأثیر بگذارد ، هر غذای هضم نشده ای که تجزیه نشده باشد، بوهایی را آزاد می کند که به دهان شما راه پیدا می کند.

مطالعه بیشتر  انواع برندهای خوب ایمپلنت

 

علت بوی بد دهان (هالیتوزیس)

۸- سیگار

محصولات تنباکو – چه سیگار، قلیان یا پیپ – همگی باعث بوی بد دهان می شوند و منجر به مشکلات بسیار جدی تری برای سلامت دهان و دندان می شوند. علاوه بر این که دهان شما بوی نامطبوعی می دهد، به بافت لثه آسیب می رساند و باعث بیماری لثه می شود.

 

علت بوی بد دهان (هالیتوزیس)

۹- مشکلات گوارشی

هضم ضعیف، یبوست یا اختلالات روده همگی می توانند باعث ایجاد بوی بد دهان شوند.
اگر به طور مکرر رفلاکس اسید معده را تجربه می کنید، بوهای غذاهای اخیراً مصرف شده ممکن است به راحتی از مری و داخل دهان استشمام شود و باعث بوی بد دهان شود.
یکی دیگر از مشکلات رایج گوارشی ناشی از عدم تعادل باکتری های مفید و مضر در روده است. بدین ترتیب غذاها به درستی تجزیه نمی شوند که منجر به رفلاکس اسید، رشد بیش از حد مخمر یا تخمیر می شود و در نتیجه بوی بد دهان ایجاد می شود.

 

علت بوی بد دهان (هالیتوزیس)

۱۰- خشکی دهان

بزاق با از بین بردن و شستشوی ذرات غذایی که منجر به بوی بد دهان می شود به تمیز نگه داشتن دهان شما کمک می کند.
هنگامی که تولید بزاق کاهش می یابد یا متوقف می شود، وضعیتی که به عنوان خشکی دهان شناخته می شود، احتمالاً بوی بد دهان ایجاد می شود.
این حالت به طور طبیعی هنگام خواب اتفاق می‌افتد، به همین دلیل است که بسیاری از مردم پس از بیدار شدن از خواب بوی بد دهان دارند. اما اگر خشکی دهان در طول روز ادامه داشت، بررسی بیشتری نیاز دارد.

 

علت بوی بد دهان (هالیتوزیس)

۱۱- داروی تجویزی

گاهی اوقات کارهایی که برای حل یک مشکل انجام می دهیم، مشکل دیگری را ایجاد می کند. در این مورد خاص، داروهای از جمله داروهای فشار خون، آنتی هیستامین ها و داروهای ضد افسردگی می توانند باعث خشکی دهان و بوی بد دهان شوند.
در واقع، صدها داروی تجویزی با عارضه جانبی خشکی دهان همراه هستند. هنگامی که دهان شما خشک است، زمانی که تولید بزاق کاهش می یابد، محیط دهان برای باکتری های ایجاد کننده بو مطلوب می شود.
هر دوره طولانی مدت خشکی دهان می تواند باعث ناراحتی و بوی بد دهان شود. علاوه بر این، برخی از داروها، زمانی که در بدن تجزیه می‌شوند، مواد شیمیایی آزاد می‌کنند که می‌توانند از طریق جریان خون به ریه منتقل شوند و منجر به تغییر در بوی تنفس شود.
به عنوان مثال می توان به نیترات های مورد استفاده برای درمان آنژین صدری ، برخی از مواد شیمیایی شیمی درمانی و برخی آرام بخش ها مانند فنوتیازین ها اشاره کرد. افرادی که مکمل های ویتامین را در دوزهای زیاد مصرف می کنند نیز مستعد بوی بد دهان هستند.

 

علت بوی بد دهان (هالیتوزیس)

۱۲- سینوزیت

سینوزیت ناشی از عفونت در سینوس های صورت و تجمع

مطالعه بیشتر  جراحی بازسازی استخوان فک

چرک در آنهاست . ترشح چرک اغلب از پشت گلو رخ می دهد ، که باعث تجمع و تکثیر باکتری ها در ناحیه و در نتیجه بوی بد دهان می شود.
سینوزیت مزمن عاملی برای بوی بد دهانی دائمی است. اگر فکر می کنید بوی بد دهان شما نتیجه یک مشکل سینوس است، زمان آن فرا رسیده است که با پزشک خود تماس بگیرید.

 

علت بوی بد دهان (هالیتوزیس)

۱۳- دیابت

دیابت باعث نوسان سطح قند خون شما می شود، همچنین می تواند دهان شما را در برابر بیماری های

پریودنتال که باعث بوی بد دهان می شود آسیب پذیر کند. التهاب سیستمیک مرتبط با بیماری هایی مانند دیابت می تواند بر دهان شما تأثیر بگذارد و به بوی بد دهان منجر شود.

 

علت بوی بد دهان (هالیتوزیس)

۱۴- زبان باردار یا مودار

بلند شدن پرز های چشایی زبان به دلیل بهداشت ضعیف یا کمبود املاح و مواد معدنی منجر به ایجاد فضایی برای تجمع باکتری ها و بوی بد دهان می شود. مسواک زدن زبان مشکل را رفع می کند

۱۴- سایر علل بوی بد دهان

اگرچه بیشتر موارد بوی بد دهان به دلیل باکتری های ایجاد کننده بو ایجاد می شود، تعدادی از بیماری ها نیز ممکن است به این مشکل منجر شود. بوی بد دهان دائمی یا مزمن می‌تواند نشانه‌ای هشداردهنده از وجود بیماری‌های دیگر باشد. بیماری هایی مانند عفونت بینی، عفونت های تنفسی و لوزه ها، مشکلات کبدی و کلیوی و همچنین برخی اختلالات خونی همگی می توانند باعث بوی بد دهان شوند.

در برخی موارد نادرتر، بوی بد دهان می تواند نشانه سرطان ریه یا معده یا سایر شرایط جدی مانند اختلالات متابولیک باشد.

– برخی از سرطان ها ، نارسایی کبد و سایر بیماری های متابولیک

به دلیل ترکیبات خاصی از مواد شیمیایی که تولید می کنند، می توانند باعث هالیتوز شوند.

– رفلاکس معده به مری ( GERD )

می تواند به دلیل ریفلاکس منظم اسیدهای معده باعث بوی بد دهان شود.

– کتواسیدوز:

وقتی سطح انسولین یک فرد مبتلا به دیابت بسیار پایین است، بدن آنها دیگر نمی تواند از قند استفاده کند و به جای آن شروع به استفاده از ذخایر چربی می کند. هنگامی که چربی تجزیه می شود، کتون ها تولید و ساخته می شوند.
کتون ها زمانی که زیاد شوند می توانند سمی باشند و بوی بد و نامطبوعی ایجاد کنند. کتواسیدوز یک بیماری جدی و بالقوه تهدید کننده زندگی است .

– انسداد روده:

اگر یک دوره طولانی استفراغ وجود داشته باشد، بویژه اگر انسداد روده وجود داشته باشد، تنفس بوی مدفوع می دهد.

– برونشکتازی:

این یک وضعیت مرمن است که در آن راه های هوایی گشاد تر از حد طبیعی می شود و باعث ایجاد و تجمع مخاط می شود که منجر به بوی بد دهان می شود.

– پنومونی آسپیراسیون:

در این حالت التهاب و عفونت در ریه ها یا مجاری هوایی به دلیل استفراغ، بزاق، غذا یا مایعات استنشاقی رخ می دهد و باعث بوی بد دهان می شود

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *