آنچه باید در مورد سرطان دهان بدانید

آنچه باید در مورد سرطان دهان بدانید

سرطان دهان نوعی سرطان سر و گردن است که از لب ها یا در هر نقطه ای از دهان شروع می شود. این بیماری سالانه نزدیک به 30000 فرد را تحت تأثیر قرار می دهد و بیشترین ارتباط را با مصرف دخانیات و الکل دارد. نام دیگر سرطان دهان SCC است . (اصطلاح سرطان دهان به طیف وسیع تری از سرطان ها اشاره دارد که شامل سرطان هایی می شود که از غدد بزاقی و گلو و همچنین دهان شروع می شوند.) آنچه باید در مورد سرطان دهان بدانید از انواع سرطان دهان و روش های درمان را در این مقاله کامل توضیح می دهیم.

آنچه باید در مورد سرطان دهان بدانید

۱- جراحی سرطان دهان به بهترین وجه توسط پزشکانی انجام می شود که دارای تخصص جراحی سر و گردن هستند. هدف اصلی ما درمان سرطان در عین حفظ ظاهر و عملکرد دهان شما است.

۲- پرتودرمانی یکی دیگر از درمان های مهم سرطان دهان است. ما اغلب پرتودرمانی و شیمی درمانی را به صورت ترکیبی توصیه می کنیم (به نام کمورادیشن ). این دو با هم اثربخشی درمان را افزایش می دهند و در صورت استفاده با هم به نتایج بهتری دست می یابند.

۳- برخی از افراد ممکن است به عنوان بخشی از عمل جراحی خود برای برداشتن سرطان نیاز به جراحی ترمیمی نیز داشته باشند. جراحان فک و صورت و پلاستیک در بسیاری از تکنیک های مورد استفاده برای حفظ و بازسازی صورت بیماران پیشگام بودند.

۴- عوارض جانبی سرطان دهان و درمان آن می تواند شامل مشکلات بلع و گفتار باشد. برخی از افراد ممکن است محدودیت حرکات فک را تجربه می کنند. برخی دیگر با دندان های خود مشکل پیدا می کنند. داشتن متخصصین در زمینه توانبخشی، آسیب شناسی گفتار، انکولوژی دهان، و موارد دیگر بخش اساسی از رویکرد کل نگر ما در مراقبت از سرطان دهان است.

۵- مصرف سیگار و الکل از عوامل خطر اصلی سرطان دهان هستند.

سرطان دهان اغلب پس از تشخیص علائم توسط دندانپزشک در طول معاینه معمول تشخیص داده می شود.

 

آنچه باید در مورد سرطان دهان بدانید

سرطان دهان از کجا شروع می شود؟

سرطان دهان می تواند در هر جایی از حفره دهان شروع شود، از جمله لب ها، کف دهان، زبان، مخاط گونه ، کام (سقف دهان) و لثه ها.

سرطان دهان می تواند در هر جایی از حفره دهان شروع شود شامل :

۱- لب ها

۲- پوشش داخل گونه ها و لب ها

۳- دو سوم جلوی زبان

۴- لثه های بالا و پایین

۵- کف دهان زیر زبان

۶- کام (سقف دهان)

۷- ناحیه کوچک پشت دندان عقل

شایع ترین نواحی در دهان که در آن سرطان ایجاد می شود، زبان، لب ها و کف دهان است.

سرطان همچنین می تواند در سایر نواحی مجاور مانند پشت گلو یا غدد بزاقی شروع شود. این نوع سرطان ها سرطان های حفره دهان محسوب نمی شوند و ممکن است به درمان های متفاوتی نیاز داشته باشند.

برای درمان و جراحی نیاز است به متخصص فک و صورت و یا سرو گردن مراجعه نمایید دکتر حمید پاچناری جراح فک و صورت در شمال تهران بهترین متخصص در جراحی کیست و تومور سرطانی دهان تهران می باشد برای دریافت نوبت و وقت مشاوره با این شماره ها تماس بگیرید : ۰۲۱۲۶۲۰۵۶۱۰ – ۰۹۹۱۲۷۴۱۰۲۷

 

آنچه باید در مورد سرطان دهان بدانید

علائم سرطان در حفره دهان عبارتند از:

۱- زخم یا توده روی لب یا دهان

۲- یک لکه سفید و/یا قرمز روی لثه، زبان یا گونه ها

۳- خونریزی غیر معمول یا مداوم

۴- درد یا بی حسی در دهان

۵- تورمی که باعث می‌شود دندان‌های مصنوعی لق شوند

اگر این بیماری به موقع تشخیص داده شود، درمان اصلی جراحی است که توسط متخصص سرطان سر و گردن انجام میشود. پیش آگهی اغلب بسیار خوب است. درمان سرطان دهان ممکن است شامل جراحی ،پرتودرمانی ، شیمی درمانی یا ترکیبی از این ها باشد.

 

آنچه باید در مورد سرطان دهان بدانید

انواع سرطان دهان علائم و روش درمان

بافت دهان از انواع مختلفی از سلول ها تشکیل شده است. نوع سرطان دهان به این بستگی دارد که سرطان در کدام نوع سلول شروع شده است.

اکثریت قریب به اتفاق سرطان های دهان کارسینوم سلول سنگفرشی یا SCC هستند. این بدون توجه به اینکه سرطان از کجا در دهان شروع می شود صادق است.

کارسینوم سلول سنگفرشی (SCC) حفره دهان

بیش از 90 درصد سرطان های دهان را سرطان سلول سنگفرشی تشکیل می دهند. سلول های سنگفرشی سلول های نازک و مسطحی هستند که شبیه فلس های ماهی هستند. آنها در بافتی یافت می شوند که سطح پوست، پوشش اندام های توخالی بدن و پوشش دستگاه تنفسی و گوارشی و مخاط دهان را تشکیل می دهند. کارسینوم یعنی سرطان.

کارسینوم سلول سنگفرشی بیشتر در قسمت هایی از بدن که اغلب در معرض نور خورشید قرار می گیرند، مانند صورت، گوش ها و گردن ظاهر می شود. اما در دهان نیز ایجاد می شود.

سرطان های کمتر شایع حفره دهان عبارتند از:

کارسینوم وروکوس دهان

کارسینوم Verrucous یک زیرگروه نادر از کارسینوم سلول سنگفرشی است. که رفتار تهاجمی دارد.

 

آنچه باید در مورد سرطان دهان بدانید

ملانوما دهان

ملانوما در سلول های تولید کننده رنگدانه که به پوست رنگ می دهد، ایجاد می شود. ملانوم سر و گردن می تواند در هر نقطه از پوست یا داخل بینی یا حفره دهان ایجاد شود.

حتی اگر بیشتر سرطان های دهان کارسینوم سلول سنگفرشی هستند، درمان توصیه شده توسط جراح به محل دقیق سرطان بستگی دارد. درباره مناطق خاصی که سرطان دهان می تواند شروع شود و گزینه های درمانی برای هر کدام بیشتر بیاموزید.

مطالعه بیشتر  بهترین جراح فک و صورت تهران

 

آنچه باید در مورد سرطان دهان بدانید

سرطان مخاط باکال (سرطان گونه داخلی)

سرطان گونه داخلی (که به آن سرطان مخاط باکال نیز می‌گویند ) نوعی سرطان سر و گردن است که زمانی شروع می‌شود که سلول‌های تشکیل‌دهنده گونه داخلی بدون کنترل رشد کرده و ضایعات یا تومورها را تشکیل می‌دهند. مخاط باکال نام دیگری برای پوشش داخلی گونه ها است.

این سرطان ها معمولاً در سلول های نازک و مسطح به نام سلول های سنگفرشی که مخاط باکال و سایر قسمت های دهان را پوشانده اند، رخ می دهد. سرطان داخلی گونه به عنوان کارسینوم سلول سنگفرشی یا SCC طبقه بندی می شود. سرطان بیرونی گونه ها سرطان پوست محسوب می شود.
استفاده از محصولات تنباکو (سیگار) و نوشیدن منظم الکل می تواند شانس ابتلا به سرطان در گونه داخلی را افزایش دهد. دندانپزشکان معمولاً اولین کسانی هستند که علائم سرطان داخلی گونه را اغلب در طول یک معاینه معمول دندانپزشکی مشاهده می کنند.

علائم شایع سرطان مخاط باکال (گونه)

علائم سرطان داخلی گونه ممکن است شامل موارد زیر باشد:

۱- لکه های سفید، قرمز یا تیره در دهان

۲- توده داخل بافت گونه

۳- درد یا بی حسی دهان

۴- درد یا احساس اینکه چیزی در گلوی شما گیر کرده است

۵- مشکل در حرکت فک

۶- گوش درد شدید

۷- گرفتگی صدا

۸- لق شدن دندان یا درد اطراف دندان

۹- دندان مصنوعی هایی که دیگر فیت نیستند

۱۰- درد یا تورم فک

 

آنچه باید در مورد سرطان دهان بدانید

درمان سرطان مخاط باکال

وسعت و عمق سرطان، برنامه درمانی را مشخص می کند. درمان اصلی جراحی حذف توده است . اگر سرطان پیشرفته تر باشد، ممکن است از پرتودرمانی ، شیمی درمانی یا هر دو برای کوچک کردن تومور قبل یا بعد از جراحی استفاده شود تا خطر عود سرطان کاهش یابد. برای برخی افراد، پرتودرمانی ممکن است تنها درمان مورد نیاز باشد

 سرطان کف دهان

سرطان کف دهان نوعی سرطان سر و گردن است که زمانی شروع می شود که سلول های تشکیل دهنده کف دهان (ناحیه زیر زبان) خارج از کنترل رشد کرده و ضایعات یا تومورها را تشکیل می دهند. این سرطان ها اغلب با زخم های شانکر اشتباه گرفته می شوند.

استفاده از محصولات تنباکو، به ویژه سیگار و جویدن تنباکو، و نوشیدن منظم الکل زیاد می تواند احتمال ابتلا به سرطان در کف دهان را افزایش دهد. جراح فک و صورت و دندانپزشکان معمولاً اولین کسانی هستند که علائم سرطان کف دهان را اغلب در طول یک معاینه معمولی مشاهده می کنند.

شایع ترین علامت سرطان کف دهان، زخمی در دهان است که مدام بزرگتر می شود. سایر علائم سرطان در کف دهان عبارتند از:

۱- لکه های سفید، قرمز یا تیره در دهان

۲- درد دهان

۳- وجود توده در گردن

اگر هر یک از این علائم را دارید و علائم از بین نرفت، بهتر است به متخصص جراح سر و گردن مراجعه کنید.

 

آنچه باید در مورد سرطان دهان بدانید

درمان سرطان کف دهان

سرطان کف دهان زمانی که به موقع تشخیص داده شود بسیار قابل درمان است . درمان اغلب شامل جراحی است که توسط جراح فک و صورت انجام می شود.

اهداف در درمان سرطان کف دهان عبارتند از:

۱- سرطان را بصورت کامل درمان کند

۲- ظاهر و عملکرد دهان را حفظ کند

۳- جلوگیری از عود سرطان

وسعت و عمق سرطان برنامه درمان را مشخص می کند. جراح شما ممکن است فقط نیاز به برداشتن تومور داشته باشد. در موارد دیگر، ممکن است نیاز به جراحی روی استخوان فک خود داشته باشید که به آن جراحی مندیبولکتومی گفته می شود .

اگر سرطان پیشرفته تر باشد، ممکن است از پرتودرمانی ، شیمی درمانی یا هر دو برای کوچک کردن تومور قبل یا بعد از جراحی استفاده شود تا خطر عود سرطان کاهش یابد. برای برخی افراد، پرتودرمانی ممکن است تنها درمان مورد نیاز باشد

سرطان لثه

سرطان لثه نوعی سرطان سر و گردن است که زمانی شروع می شود که سلول های لثه فوقانی یا تحتانی خارج از کنترل رشد کرده و ضایعات یا تومورها را تشکیل می دهند. این سرطان ها اغلب با التهاب لثه اشتباه گرفته می شوند.

استفاده از محصولات تنباکو، به ویژه سیگار و جویدن تنباکو، و نوشیدن منظم الکل زیاد می تواند شانس ابتلا به سرطان لثه را افزایش دهد. جراحان فک و صورت و دندانپزشکان معمولاً اولین کسانی هستند که علائم سرطان لثه را اغلب در طول معاینه معمول دندانپزشکی مشاهده می کنند.

علائم سرطان لثه ممکن است شامل موارد زیر باشد:

۱- لکه های سفید، قرمز یا تیره روی لثه

۲- خونریزی یا ترک خوردن لثه

۳- ضخیم شدن بخشی از لثه

 

آنچه باید در مورد سرطان دهان بدانید

درمان سرطان لثه

سرطان لثه زمانی که به موقع تشخیص داده شود بسیار قابل درمان است . درمان اغلب شامل جراحی است که توسط جراح سرطان سر و گردن انجام می شود.

درمان سرطان لثه بالایی معمولاً شامل مگزیلکتومی (جراحی برای برداشتن سرطان سقف دهان) است.

درمان سرطان لثه تحتانی معمولاً شامل مندیبولکتومی (جراحی برای برداشتن سرطان اطراف استخوان فک) و پاکسازی گردن (نک دایسکشن) (جراحی برای برداشتن غدد لنفاوی گردن که حاوی یا احتمالاً حاوی سرطان هستند) است.

اگر سرطان پیشرفته تر باشد، ممکن است از پرتودرمانی ، شیمی درمانی یا هر دو برای کوچک کردن تومور قبل یا بعد از جراحی استفاده شود تا خطر عود سرطان کاهش یابد. برای برخی افراد، پرتودرمانی ممکن است تنها درمان مورد نیاز باشد

مطالعه بیشتر  جراحی دندان عقل با بیهوشی

سرطان کام (سقف دهان)

سرطان کام سخت نوعی سرطان سر و گردن است که زمانی شروع می‌شود که سلول‌هایی که قسمت استخوانی سقف دهان را تشکیل می‌دهند، خارج از کنترل رشد کرده و ضایعات یا تومور ایجاد می‌کنند.

کام سخت سدی بین دهان و حفره بینی ایجاد می کند. سرطان هایی که در آنجا ایجاد می شوند، زمانی که پیشرفته تر می شوند، تمایل دارند به داخل حفره بینی گسترش پیدا کنند.

استفاده از سیگار و نوشیدن منظم الکل زیاد می تواند شانس ابتلا به سرطان کام سخت را افزایش دهد. متخصصین جراحی فک و صورت و دندانپزشکان معمولاً اولین کسانی هستند که علائم سرطان کام سخت را اغلب در طول معاینه معمول متوجه می شوند.

شایع ترین علامت سرطان کام سخت، زخم روی سقف دهان است. با رشد سرطان، زخم ممکن است خونریزی کند.

 

آنچه باید در مورد سرطان دهان بدانید

سایر علائم سرطان کام سخت عبارتند از:

۱- بوی بد دهان

۲- لق شدن دندان یا درد اطراف دندان

۳- دندان های مصنوعی که دیگر فیت نیستند

۴- تغییرات در گفتار

۵- مشکل در بلع

۶- مشکل در حرکت فک

۷- وجود توده در گردن

درمان سرطان کام سخت

سرطان کام سخت زمانی که به موقع تشخیص داده شود بسیار قابل درمان است . درمان اغلب شامل جراحی است که توسط جراح سرطان سر و گردن انجام می شود.
عمل جراحی به نام ماگزیلکتومی اغلب بخشی از درمان است.
اگر سرطان پیشرفته تر باشد، ممکن است از پرتودرمانی ، شیمی درمانی یا هر دو برای کوچک کردن تومور قبل یا بعد از جراحی استفاده شود. این امر خطر بازگشت سرطان را کاهش می دهد. برای برخی افراد، پرتودرمانی ممکن است تنها درمان مورد نیاز باشد.

سرطان لب

سرطان لب نوعی سرطان سر و گردن است که زمانی شروع می‌شود که سلول‌های تشکیل‌دهنده لب بدون کنترل رشد می‌کنند و ضایعات یا تومورهایی را تشکیل می‌دهند. این شایع ترین سرطان دهان است.

انواع سرطان لب

۱- کارسینوم سلول سنگفرشی SCC لب:
سرطان لب معمولاً در سلول‌های نازک و مسطح به نام سلول‌های سنگفرشی لب‌ها و سایر نواحی دهان ایجاد می‌شود. سرطان لب ناشی از سلول های سنگفرشی، کارسینوم سلول سنگفرشی نامیده می شود.

۲- ملانوما روی لب:
ملانوما تهاجمی تر از سرطان سلول سنگفرشی است و می تواند روی لب های شما ایجاد شود.

علائم سرطان لب

علائم و نشانه های شایع سرطان لب شامل موارد زیر است:

۱- زخم روی لب که خوب نمی شود

۲- وجود توده روی لب یا افزایش ضخامت آن

۳- خونریزی، درد یا بی حسی روی لب

 

آنچه باید در مورد سرطان دهان بدانید

عوامل خطر سرطان لب

سرطان لب می تواند هر کسی را مبتلا کند. علل اغلب سرطان های لب و ملانوم به موارد زیر مرتبط است:

۱- سیگار کشیدن یا جویدن تنباکو

۲- نوشیدن الکل

۳- قرار گرفتن در معرض نور فرابنفش، مانند نور خورشید، برای مدت طولانی

عوامل دیگری که ممکن است شانس ابتلا به سرطان لب را افزایش دهند عبارتند از:

۱- داشتن رنگ پوست روشن

۲- مرد بودن

۳- ابتلا به ویروس HPV (ویروس پاپیلومای انسانی)، به ویژه سویه های 16 و 18

۴- سن بالای 40 سال

بسیاری از سرطان های لب در طول معاینات دندانپزشکی یافت می شوند، بنابراین مهم است که به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید. این امر به ویژه در مواردی که خطر ابتلا به سرطان لب بیشتر است صادق است.

چگونه از سرطان لب پیشگیری کنیم

بهترین راه برای پیشگیری از سرطان لب، محدود کردن میزان مصرف الکل و تلاش برای ترک یا کاهش مصرف سیگار و جویدن تنباکو است. همچنین دور ماندن از نور خورشید (اشعه ماوراء بنفش) برای مدت طولانی، استفاده از ضد آفتاب و پرهیز از تخت‌های سولار، مهم است.

درمان سرطان لب

اهداف درمان سرطان لب، ملانوما و کارسینوم سلول سنگفرشی عبارتند از:

۱- درمان کامل سرطان

۲- بازسازی ظاهر صورت

۳- جلوگیری از عود سرطان

جراحی رایج ترین درمان سرطان لب است. اگر سرطان پیشرفته تر باشد، ممکن است از پرتودرمانی، شیمی درمانی یا هر دو برای کوچک کردن تومور قبل یا بعد از جراحی استفاده شود تا خطر عود سرطان کاهش یابد.

افرادی که برای برداشتن سرطان های بزرگ لب تحت عمل جراحی قرار می گیرند ممکن است به جراحی زیبایی و همچنین کمک از متخصصان آموزش دیده در زمینه توانبخشی برای گفتار، جویدن و بلع نیاز داشته باشند.

جراحی سرطان لب

برای سرطان های در مراحل اولیه، جراح ،بافت سرطانی و ناحیه بسیار کوچکی از بافت سالم اطراف سرطان را برمی دارد (مارژین یا حاشیه سرطان). پس از برداشتن بافت، پوست با بخیه ها بسته می شود (به آن سوچور نیز گفته می شود). بخیه های داخل دهان و روی لب جذب می شوند.

جراحی میکرووگرافی (که به آن جراحی موس نیز گفته می شود ) می تواند برای سرطان لب به خوبی عمل کند. این نوع جراحی شامل برداشتن سرطان در برش های نازک است.

تیم جراحی قبل از برداشتن برش دیگر، هر برش را زیر میکروسکوپ بررسی می کند. وقتی زیر میکروسکوپ برشی را پیدا می کنند که سلول سرطانی ندارد، متوقف می شوند.

نگاه کردن به هر برش به این معنی است که پزشک می تواند کمترین مقدار ممکن بافت را بردارد.

مطالعه بیشتر  ایمپلنت دندان با بیمه تکمیلی

پرتودرمانی برای سرطان لب

پرتودرمانی برای سرطان لب شامل هدف قرار دادن پرتوهای پر انرژی از ذرات به سمت تومور است. هنگامی که اشغه به تومور می رسند، می توانند سلول های سرطانی را با آسیب رساندن به DNA آنها از بین ببرند.
آنها اندازه و شکل تومور شما را تا میلی متر تعیین می کنند و یک طرح بسیار خاص ایجاد می کنند. هدف آنها حذف سلول های تومور و همچنین جلوگیری از عوارض جانبی درمان با ایمن نگه داشتن سلول های سالم در دهان است.

سرطان زبان

سرطان زبان نوعی سرطان سر و گردن است که زمانی شروع می‌شود که سلول‌های سازنده زبان خارج از کنترل رشد کرده و ضایعات یا تومور ایجاد می‌کنند.

زبان شما دو قسمت دارد، زبان دهانی و پایه زبان . سرطان می تواند در هر دو قسمت ایجاد شود.
زبان دهانی قسمتی است که وقتی زبان خود را بیرون می آورید می بینید. این دو سوم جلوی زبان شماست.

پایه زبان یک سوم پشتی زبان است. این قسمت بسیار نزدیک گلو شما (حلق) است. سرطانی که در این قسمت ایجاد می شود به عنوان سرطان اوروفارنکس یا سرطان گلو طبقه بندی می شود.

 

آنچه باید در مورد سرطان دهان بدانید

عوامل خطر سرطان زبان و پیشگیری

سرطان زبان می تواند هر کسی را تحت تاثیر قرار دهد. بیشتر موارد به مصرف سیگار و مصرف زیاد الکل مرتبط است.

سایر عوامل خطر سرطان زبان عبارتند از: مرد بودن و سن بالای 40 سال.

بهترین راه برای پیشگیری از سرطان زبان پرهیز از استفاده از انواع تنباکو و محدود کردن مصرف الکل است.

بسیاری از سرطان های زبان ابتدا در طول معاینات معمول دندانپزشکی کشف می شوند، بنابراین مهم است که به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید، به خصوص اگر در معرض خطر ابتلا به سرطان زبان هستید.

علائم سرطان زبان

علائم سرطان زبان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

۱- لکه های قرمز، سفید یا تیره روی زبان

۲- گلودردی که از بین نمی رود

۳- یک نقطه درد (زخم) یا توده روی زبان که از بین نمی رود

۴- درد هنگام بلع

۵- بی حسی زبان

۶- خونریزی از زبان

تشخیص سرطان زبان

بیوپسی اولین قدم در تشخیص سرطان زبان است. در طول بیوپسی، مقدار کمی بافت از قسمتی از زبان که مشکوک به سرطان است گرفته می شود. این بافت به یک پاتولوژیست فرستاده می شود که آن را زیر میکروسکوپ بررسی می کند و به تشخیص دقیق کمک می کند.

تصویربرداری های ویژه مانند سی تی اسکن، ام آر آی یا پانورامیک ممکن است انجام شود. (پانورامیک یک عکس اشعه ایکس است که فک بالا و پایین را کامل به همراه سینوس ها نشان می دهد.) این تست های تصویربرداری جزئیات بیشتری در مورد سرطان ارائه می دهند. اگر سرطان در زبان شما یافت شود، این تصاویر می توانند عمق سرطان و گسترش آن را نشان دهند.

در برخی موارد، پزشک شما مرحله سرطان را به شما می گوید. این مرحله میزان گسترش یا پیشرفت سرطان را اندازه گیری می کند.

درمان سرطان زبان

اهداف درمان سرطان زبان عبارتند از:

۱- سرطان را درمان کند

۲- ظاهر و عملکرد زبان خود را حفظ کنید

۳- جلوگیری از عود سرطان

جراحی رایج ترین روش درمانی برای سرطان های زبان است. اگر سرطان پیشرفته تر باشد، ممکن است از پرتودرمانی، شیمی درمانی یا هر دو برای کوچک کردن تومور قبل یا بعد از جراحی استفاده شود تا خطر عود سرطان کاهش یابد.

افرادی که برای برداشتن سرطان های بزرگ زبان جراحی می کنند ممکن است به جراحی ترمیمی و همچنین کمک از متخصصان آموزش دیده در زمینه توانبخشی برای گفتار، جویدن و بلع نیاز داشته باشند.

جراحی سرطان زبان

گلوسکتومی نام جراحی است که برای از بین بردن سرطان های زبان استفاده می شود. برای سرطان های کوچکتر، تنها بخشی از زبان ممکن است نیاز به برداشتن داشته باشد ( گلوسکتومی پارشیل ). برای سرطان های بزرگتر، ممکن است نیاز باشد که بخش قابل توجهی از زبان خارج شود.

جراحی برای بازسازی زبان اغلب بخشی از برنامه درمانی است. جراح با استفاده از تکنیک‌های نوآورانه، بخش باقی‌مانده زبان را برای دستیابی به بهترین عملکرد ممکن حفظ و بازسازی می‌کنند. به عنوان مثال، اغلب روشی به نام فلپ رادیکال ساعد را انجام می‌شود و پوست ساعد و بافت‌های نرم زیر آن را برای بازسازی زبان می‌گیرند. با استفاده از تکنیک‌های میکروجراحی، رگ‌های خونی و اعصاب کوچک از بافت ساعد به رگ‌های گردن متصل می شود. علاوه بر این، با پیوند یک عصب حسی از ساعد به زبان، حس را در زبان ایجاد کرده و توانایی بیمار را در صحبت کردن و بلع تقویت می کنیم.

متخصصان گفتار و بلع قبل و بعد از جراحی با شما همکاری نزدیکی دارند. آنها یک رژیم توانبخشی شخصی برای شما طراحی می کنند و مطمئن می شوند که تا حد امکان عملکرد زبان خود را حفظ می کنید.

پرتودرمانی برای سرطان زبان

پرتودرمانی برای سرطان زبان شامل هدف قرار دادن پرتوهای پر انرژی از ذرات به سمت تومور است. هنگامی که اشعه به تومور می رسند، سلول های سرطانی را با آسیب رساندن به DNA آنها از بین می برند.

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *