جراحی ایمپلنت دندان، ریشه دندان را با پایه های فلزی و پیچ مانند جایگزین می کند به این پایه ها فیکسچر گفته می شود. این پایهها در استخوان فک کاشته میشوند، جایی که پایه محکمی برای روکش ایجاد میکنند. این جراحی بسته به نوع و تعداد ایمپلنت و سلامت استخوان فک شما توسط متخصص ایمپلنت در تهران می تواند در یک یا چند مرحله انجام شود.
ایمپلنت های دندانی
ایمپلنت دندان یک نوع دندان مصنوعی هستند که در استخوان فک کاشته می شوند. جراحان اغلب زمانی که افراد دندان های دائمی خود را از دست می دهند، ایمپلنت را پیشنهاد می دهند. ایمپلنتهای دندانی مانند دندانهای طبیعی به نظر میرسند و عمل میکنند و بهترین چیزی هستند که میتوانید به جای دندانهای از دست رفته داشته باشید. ایمپلنت های دندانی نه تنها به حفظ ظاهر لبخند شما کمک می کنند، بلکه ساختار کلی دهان را نیز حفظ می کنند . آنها می توانند به جلوگیری از جابجایی دندان های دیگر و جلوگیری از تحلیل استخوان فک کمک کنند.
ایمپلنت دندان از یک پایه فلزی ساخته شده است که روی آن یک تاج مصنوعی به نام روکش قرار دارد. این ایمپلنت در استخوان فک قرار می گیرد تا ساختار محکمی ایجاد کند که به حفظ موقعیت دندانهای باقیمانده کمک میکند و کمک میکند جویدن و گاز گرفتن طبیعی دست نخورده بماند.
جراحی ایمپلنت دندان، ناحیه ریشه دندان را با پایه های فلزی و پیچ مانند جایگزین می کند. جراح ایمپلنت را در استخوان فک شما قرار می دهد، جایی که پایه محکمی برای دندان مصنوعی یا تاج ایجاد می کند. روکش های مصنوعی مانند دندانهای واقعی به نظر میرسند و عمل میکنند و این نوع جراحی را به جایگزینی عالی برای استفاده از پروتزهای مصنوعی یا انجام پلهای نامناسب تبدیل میکند.
برای انجام ایمپلنت دندان در شمال تهران زعفرانیه توسط متخصص ایمپلنت در تهران می توانید به مطب دکتر پاچناری مراجعه نمایید ما در کلینیک دکتر پاچناری ایمپلنت دندان را به شکل تخصصی و دقت بالا انجام می دهیم انواع ایمپلنت از جمله ایمپلنت ساب پریوستئال و جراحی ارتوگناتیک یا اتوسرجری را با جدیدترین تکنیک های روز دنیا پیش می بریم برای اطلاعات بیشتر از هزینه و مشاوره بیشتر با این شماره ها تماس بگیرید:
چرا باید ایمپلنت دندان انجام داد؟
دلایل زیادی برای کاشت ایمپلنت دندان وجود دارد. ممکن است یک یا چند دندان از دست رفته داشته باشید. شاید نتوانید از دندان مصنوعی استفاده کنید یا مشکل در تکلم ایجاد شده باشد که با افزودن یک یا چند ایمپلنت دندان بهبود مییابد.
مانند هر روش پزشکی، جراحی ایمپلنت دندان مشکلات اندکی دارد. در حالی که مشکلات یا عوارض نادر است، خطر عفونت در محل ایمپلنت وجود دارد که بعداً منجر به مشکلات دیگری می شود. علاوه بر این، استخوان فک ممکن بعلت تحلیل ، کافی نیاشد و نیاز به پیوند استخوان داشته باشد.
یکی دیگر از عوارض احتمالی جراحی ایمپلنت دندان می تواند آسیب به دندان ها یا اعصاب اطراف و شکست یا لق شدن ایمپلنت باشد . در مورد عوارض ایمپلنت دندان با جراح خود صحبت کنید. جراح نگرانی های شما را قبل از عمل برطرف می کند.
روش جراحی ایمپلنت دندان
جراحی ایمپلنت دندان بسته به نوع ایمپلنت و کیفیت و کمیت استخوان فک شما می تواند در چندین مرحله انجام شود. این فرآیند مستلزم آن است که استخوان فک به خوبی در اطراف ناحیه ایمپلنت دندانی ترمیم شود (موسوم به osseointegration) و آن را مانند یک دندان طبیعی در میانه لثه و استخوان بپذیرد. تیتانیوم اغلب برای این ساخت ایمپلنت استفاده میشود، زیرا به بهترین شکل با استخوان فک پیوند می خورد، در جای خود محکم میماند و مانند پل یا بریج پوسیده نمیشود.
ارزیابی اولیه
از آنجایی که ایمپلنت های دندانی به روش جراحی بسیار دقیق و حساب شده نیاز دارند، جراح دهان شما یک معاینه کامل و از جمله رادیوگرافی OPG و CBCT انجام میدهد و گاهی کست دندانی تهیه میکند تا اطمینان حاصل شود که ایمپلنت های دندانی کاملاً با دندان های طبیعی شما مطابقت دارند.
در مرحله بعد، جراح وضعیت استخوان فک شما را در مورد تعداد دندان هایی که باید با ایمپلنت جایگزین شود، بررسی می کند.
جراح شما همچنین در مورد شرایط پزشکی شما و همچنین داروهایی که مصرف می کنید، از شما سوال می کند که باید بدقت پاسخ دهید. مثلا آیا بیماری قلبی یا دیابت یا مفصل مصنوعی دارید؟ در این صورت، متخصص ممکن است قبل از جراحی آنتی بیوتیک تجویز کند تا از عفونت جلوگیری کند.
پزشک شما باید در مورد گزینه های بیهوشی جراحی شما و اینکه کدامیک در طول عمل برای شما بهترین است، صحبت می کند. تیم جراحی شما همچنین ممکن است فهرستی از بایدها و نبایدهایی را که باید قبل از جراحی به آنها پایبند باشید ارائه دهد.
اگر قبلاً این کار را نکردهاید، ترتیبی دهید که یکی از دوستان یا اعضای خانواده شما را به مطب برساند و پس از عمل برگرداند ، زیرا بعد از عمل ممکن است نتوانید خودتان رانندگی کنید. انتظار داشته باشید که بقیه روز بعد از جراحی در حالت “استراحت کامل” باشید.
در طول جراحی
جراحی ایمپلنت دندان اغلب در چند مرحله انجام میشود، که نیاز به ترمیم کامل استخوان فک در اطراف ایمپلنت قبل از قرار دادن روکش دارد. در اینجا ترتیب این مراحل آمده است:
۱- کشیدن دندان معیوب
۲- آماده سازی استخوان ناحیه ایمپلنت با کمک پیوند استخوان
۳- قرار دادن ایمپلنت در ساختار استخوانی از طریق دریل استخوانی مخصوص
۴- پس از جوش خوردن ایمپلنت به استخوان ، جراح اباتمنت لثه (قطعه ای که به ایمپلنت پیچ می شود) را قرار می دهد
۵- در مرحله آخر پس از ترمیم لثه، متخصص پروتز یا دندانپزشک اباتمنت نهایی را روی ایمپلنت قرار می دهد و سپس روکش روی آن پیچ می شود یا چسبانده می شود
این فرآیند ممکن است تا ۱ تا ۶ ماه طول بکشد تا فک شما زمان لازم برای التیام یافتن و آماده شدن برای نصب نهایی روکش را داشته باشد. بدون استخوان فک قوی در جای خود، ایمپلنت امکانپذیر نیست ، بنابراین لازم است در طول روند بهبودی صبور باشید. اجازه دهید در ادامه نگاهی عمیق تر به برخی از مراحل این فرآیند بیندازیم.
جراحی ایمپلنت دندان و پیوند استخوان
شرایط فعلی استخوان فک شما برای ایمپلنت ممکن است به اندازه کافی ضخیم نباشد یا ممکن است خیلی نرم باشد. از آنجایی که فک شما هنگام جویدن فشار زیادی را تحمل می کند، استخوان فک برای کنترل جویدن و محافظت از ایمپلنت دندان باید قوی و مستحکم باشد.
بسته به ساختار استخوان فک، ممکن است لازم باشد کمی استخوان پیوندی اضافه شود تا برای ایمپلنت پایه محکم تری ایجاد کند. یک جراح دهان این استخوان را از طریق فرآیندی به نام پیوند استخوان یا GBR به فک اضافه می کند . در صورت نیاز به پیوند استخوان، روند بهبودی می تواند حداقل چهار تا شش ماه قبل از کاشت ایمپلنت طول بکشد.
در حالی که ایمپلنت بهبود می یابد، شما از یک پروتز موقت استفاده می کنید تا ظاهر کل دندان را حفظ کند. این پروتز متحرک خواهد بود و باید همیشه تمیز نگه داشته شود و برای جویدن غذا مناسب نیست.
در این مدت، ترمیم جوش خوردن مواد پیوندی رخ خواهد داد. استئواینتگراسیون زمانی است که استخوان شروع به ترمیم می کند و با سطح ایمپلنت یکی می شود به آن جوش می خورد و آن را به بخشی از خط لثه طبیعی تبدیل می کند. این پروسه می تواند بین ۳ تا ۶ ماه طول بکشد و مانند ریشه های یک دندان طبیعی عمل می کند.
قرار دادن اباتمنت
هنگامی که فرآیندهای ترمیم استخوان و استئواینتگراسیون ایمپلنت کامل شد، جراح ، لثه را مجددا باز می کند تا ایمپلنت دندانی نمایان شود. سپس اباتمنت لثه ای را به ایمپلنت دندانی متصل می کند. سپس بافت لثه در اطراف اباتمنت لثه ای بسته می شود و به مدت ۱ تا ۲ هفته باقی می ماند تا بهبود یابد.
در ادامه اباتمنت لثه ای باز می شود و به جای آن قطعات قالبگیری روی ایمپلنت بسته می شود و قالبگیری باکمک مواد قالبگیری یا اسکنر انجام می شود .
در ادامه دندانپزشک یا متخصص پروتز، اباتمنت پروتزی را روی ایمپلنت می بندد و نهایتا روکش روی آن قرار می گیرد. این مرحله ، یک درمان سرپایی جزئی با استفاده از بی حسی موضعی است.
ساخت و نصب روکش ایمپلنت
هنگامی که لثه های شما بهبود یافت، دندانپزشک یا متخصص پروتز ، قالبگیری را انجام می دهد. این قالب ها برای ساختن روکش یا تاج ایمپلنت دندانی شما استفاده می شود. معمولا دو نوع اصلی روکش وجود دارد که می توانید یکی از آنها را انتخاب کنید ، روکش تمام سرامیکی و روکش فلزی سرامیکی.
البته ماهیت کلی دندان مصنوعی که روی ایمپلنتها قرار می گیرد می تواند ثابت باشد یا متحرک (اوردنچر).
رفتن به مسیر اوردنچر مشابه پروتز متحرک است. روی یک قاب فلزی نصب شده است که به طور ایمن روی اباتمنت ایمپلنت میچسبد. این دندان مصنوعی یک انتخاب عالی است زیرا می توان آن را برای تمیز کردن یا جایگزینی برداشت، به خصوص زمانی که چندین دندان کشیده شده و نیاز به جایگزینی ایمپلنت دندانی باشد. همچنین گزینه ای مقرون به صرفه تر است.
اگر کاشت ایمپلنت با روکش ثابت را انتخاب کنید، بیرون اوردن آن به هردلیلی مثل رعایت بهداشت یا تعویض و تعمیر آن بسیار چالش برانگیز است. چراکه یا به طور دائم روی اباتمنت پیچ می شود یا سمان می شود. اگر چندین دندان از دست رفته دارید که نیاز به ایمپلنت دارند و هزینه بیشتر برای شما قابل قبول است با این روش را انتخاب کنید چرا که بسیار در جویدن قوی تر است و اگر درست انجام شود بسیار زیباتر.
مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت دندان
ناراحتی خفیف پس از جراحی ایمپلنت دندان مورد انتظار است. در اینجا چیزی است که می توانید انتظار داشته باشید:
۱- تورم صورت و لثه
۲- کبودی لثه یا پوست
۳- درد در محل جراحی ایمپلنت شما
۴- خونریزی جزئی
اگر هر یک از این علائم چندین روز پس از جراحی برطرف نشد، بلافاصله با جراح خود تماس بگیرید. ممکن است نشان دهنده مشکلات ایمپلنت باشد که باید توسط یک متخصص برطرف شود.
برای کمک به بهبودی پس از جراحی، دندانپزشک یا جراح دهان شما ممکن است خوردن غذاهای نرم، استفاده از کیسه های یخ برای تسکین تورم و صبر در زمان بهبودی محل جراحی را توصیه کند.
در حالی که اکثر جراحی های ایمپلنت دندان موفقیت آمیز هستند، ممکن است بک ایمپلنت خوب به دلایلی پس از اتمام درمان از دست برود . با انجام کارهای زیر می توانید از این مشکل جلوگیری کنید:
۱- با مسواک زدن دو بار در روز و تمیز کردن بین دندان ها با مسواک بین دندانی یا نخ دندان حداقل یک بار در روز، بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید.
۲- به طور منظم در معاینات مطب دندانپزشکی شرکت کنید تا از سلامت دهان خود مراقبت کنید
۳- از مصرف سیگار و محصولات تنباکو خودداری کنید
۴- از عادات بد دهان مانند جویدن یخ یا آب نبات های سفت اجتناب کنید
۵- قند خون را کنترل کنید
۶- روزانه از واترجت استفاده کنید
اگر فکر می کنید کاندیدای کاشت ایمپلنت دندان هستید، با جراح خود در مورد جراحی ایمپلنت دندان صحبت کنید. برای این منظور از طریق لینک واتس اپ می توانید همین الان از دکتر حمید پاچناری جراح فک و صورت در تهران مشاوره آنلاین دریافت کنید. ۰۹۱۸۸۸۱۷۹۱۸